Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Den är min hetare chans på lördag”

Mika Forss.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL

Mika Forss blev Solvallatränare i juni och lånekusken tar för sig alltmer på svensk mark.

Han kör mycket åt Alessandro Gocciadoro och på lördag sitter han bakom en duo från italienarens stall.

Mika Forss slår sig fram som catchdriver och en av hans uppdragsgivare är Alessandro Gocciadoro.

– Det är kul att få förtroende för en så bra tränare som Alessandro Gocciadoro. Hans hästar är alltid fint i ordning när det är tävling och de flesta är enkla att köra. Några av hästarna som är efter Ready Cash och Love You kan vara lite knepigare men även dessa är kul att sitta bakom, säger Forss och fortsätter: 

– Vi pratar inte så mycket mellan gångerna utan bara lite snabbt på banan, vilket är lite ovanligt men det passar mig bra, säger Mika Forss.

7 Benedetto O.P. (V75-5) vann klass I-försök i Kalmar i slutet av juni och är kvar i näst lägsta klassen.

– Jag tycker han gjorde en kanoninsats senast även om han troligtvis hade blivit tvåa om inte hästen i ledningen hade galopperat. Det är en duktig travare och jag får testa lite framåt från början här. Blir det jänkar-vagn så är det nog ett litet plus, berättar Forss.

5 Amornero Roc (V75-6) har två raka andraplaceringar. Senast var han bara slagen av Admiral As i bronsfinalen och även han är kvar i klassen.

– Han går bra varje gång och senast förlorade han mot en väldigt bra häst. Det känns som han utvecklas och jag tror att han kan bli ännu bättre. Formen verkar sitta där och spåret blev bra för Amornero Roc. Det är nog den hetare chansen på V75 på lördag.

MIKA FORSS 3 HETA V75-DRAG

V75-3: 3 Nymke Brigadoon

Har svarat för bra insatser vid segrarna på sistone och blir svår att fånga om hon hittar till ledningen.


V75-6: 5 Amornero Roc

Hästen gör det bra varje gång och på lördag slipper han Admiral As. Det känns som att Amornero Roc blir allt bättre och det är min hetaste segerchans på V75 på lördag.


V75-7: 1 Handsome Brad

Har gått bra varje gång på sistone och ser ut att ha passande förutsättningar. Jag tror att han frontar från innerspår och sedan har han bra segerchans.