Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Demmers skänker föl för att samla in pengar

Michael Demmers
Foto: Kanal 75

Under november månad driver Svensk Travsport en kampanj: skänk pengar till Mustaschkampen.

Redan nu har målet på 100 000 kronor uppnåtts och mer kommer det att bli. Västerbo Stuteris Michael Demmers skänker nämligen ett föl på Sweden International Horse Show i slutet av månaden.

– Värdet överstiger 100 000 kronor men vi vet ju inte hur mycket fölet säljs för, säger han.

I oktober kampanjade Erik Adielsson på egen hand till förmån för Rosa Bandet.

I november har Svensk Travsport, ST, tagit över taktpinnen och samarbetar med Prostatacancerförbundet och deras klassiska kampanj Mustaschkampen.

Bland annat har en kusk vid varje V75-tävling kört med en speciell hjälm som auktionerats ut efteråt.

”Modern mix”

I slutet av månaden kommer en ny auktion äga rum. Michael Demmers skänker, tillsammans med sin syster Susanne, ett föl till förmång för kampanjen.

Stoet är efter franske hingsten Quevert och amerikanska Yankee Diamante.

”Fölungen har en modern mix av franskt och amerikanskt blod. Fadern Quevert var unghäststjärna på Vincennes och modern Yankee Diamante har, trots att hon inte tjänat så mycket själv, fått avkommor som gått bra. Bäst är stoet Västerbo Smaragd, som numera är avelssto. Under sin karriär tjänade hon nästan 700.000 kronor på 27 starter och var bland annat tvåa i kval till E3 och kval till Svenskt Trav-Oaks samt i E3 Revanschen och en Breeders’ Crown-semifinal” skriver man i ett pressmeddelande.

”Värdet klart över 100 000 kronor”

Auktioner kommer att äga rum i Friends Arena i samband med Sweden International Horse Show den 29:e november.

– Anledningen är ingen speciell mer än att det är ett bra ändamål tycker jag, säger Michael Demmers till SportExpresen och fortsätter:

– Tanken är att vi når en annan publik där än vad vi gör normalt sett. Så lite för att marknadsföra travet också.

Förutom fölet, som är fött i maj tidigare i år, bjuder proffstränaren Björn Röcklinger på tre månaders träning och stoet är försäkrat hos Sveland Djurförsäkringar i ett år.

– Värdet på fölet är någonstans mellan 70 000-100 000 kronor, så med träningsavgiften som Röcklinger bjuder på så är värdet klart över 100 000 kronor, men hur mycket det säljs för vet vi ju inte.

Under söndagen kommer även stoet att få ett namn, utöver sitt kennelnamn Västerbo, via en tävling i Svensk Travsports monter på Friends arena.