Foto: ATG LiveFoto: ATG Live
 Foto: ATG Live
Foto: ATG LiveFoto: ATG Live
 Foto: ATG Live

Delicious vann enkelt - inbjuden till Elitloppet

Publicerad

Delicious var tillbaka på tävlingsbanan under tisdagen.

Direkt efter loppet kom det rosa kuvertet – inbjudan till Elitloppet – som ett brev på posten.

– Det är bra, det är kul. Vi får åka hem och kolla så att allt är bra. Men det är bra att vi vet att vi får vara med om vi vill i alla fall, säger Daniel Redén i vinnarcirkeln.

Delicious fick öppna ganska så fort på Eskilstuna, och kördes till ledningen efter en bit.

I vinnarcirkeln väntade en rosa inbjudan till Elitloppet.

– Det är bra, det är kul. Vi får åka hem och kolla så att allt är bra. Men det är bra att vi vet att vi får vara med om vi vill i alla fall, säger Daniel Redén.

"Fick det kvitto vi vill ha"

Över upploppet rann hon undan – och vann enkelt. Segerkusken Örjan Kihlström var nöjd med hur hon kändes.

– Vi fick det kvitto vi vill ha. Allt verkar bra med hästen, hon känns fin helt enkelt. Hon känns bra och gör det enkelt, även om det var ett passande lopp för henne. …

Stjärnkusken menade dock att Delicious blivit lite mera bekväm på äldre dagar.

– Hon har blivit lite relaxad på senare dag, nästan så att hon springer och är lite lat i loppet. Man får säga åt henne att hon ska springa, säger Örjan Kihlström.

"Se hur hon mår imorgon"

Han fick medhåll av superstoets tränare Daniel Redén.

– Det är som Örjan säger, att hon blivit lite mera bekväm. Men det är nog bara bra. Det blir bra det här, säger Daniel Redén.

Stjärntränaren vill dock inte ge något besked om en start i Elitloppet än – detta med tanke på Delicious historik, med magproblem.

– Nu får hon åka hem och ta det lugnt. Så får vi se hur hon mår imorgon. Det viktigaste är att hon mår bra, sen om det blir ett Elitlopp eller inte, det får vi se, säger Daniel Redén i ATG Live.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag