Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Delägaren: ”Är en enorm besvikelse”

Pierre Pilarski är med och deläger Face Time Bourbon.
Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media
Anders Lindqvist
Foto: Maria Holmén / Tr Bild

Face Time Bourbon kommer inte till start i Prix d'Amerique. 

En nyhet som slog ner som en bomb i travvärlden. 

– Det är en enorm besvikelse, säger Pierre Pilarski, som är med och deläger hästen, till Equidia. 

– Det var kanske förklaringen till att han inte var så bra senast, säger den svenske travtränaren Anders Lindqvist

Det var under tisdagseftermiddagen som ägaren Antonio Somma levererade chockbeskedet: Förhandsfavoriten Face Time Bourbon missar Prix d'Amerique på grund av en skada. 

Direkt efter beskedet började det strömma in reaktioner från travvärlden. 

– Det är en enorm besvikelse, det går inte att beskriva. Jag har precis fått reda på det och Sébastien (Guarato) ska ringa tillbaka till mig. Hästen undersöks med magnetkamera för närvarande, säger delägaren Pierre Pilarski till Equidia enligt Travronden. 

Pilarski fortsätter:  

– Det finns mycket elände i den här världen så en del människor kanske blir förvånade över en sådan här sorg, men tro mig: Face Time Bourbon är mer än en kapplöpningshäst. Låt oss tänka på framtiden, han kommer tillbaka, det är inte slutet, säger han.

”Tydligen var det värre”

Den svenske travtränaren Anders Lindqvist ser årets upplaga av loppet som vidöppet efter storstjärnans strykning. 

– Det blir en väldig förändring utan Face Time Bourbon. Jag vet inte mer än vad ägarna har sagt. Jag har hört rykten om att han har haft problem med en hov och det har inte varit bra men man har tänkt att det där hinner de fixa. Tydligen var det värre, det var kanske förklaringen till att han inte var så bra senast, säger han. 

Vad betyder det här för loppet?

– Det blir fruktansvärt öppet. Det blir ett helt annat lopp. Jag hade svårt att se honom förlora och trodde vi skulle få se den gamle Face Time Bourbon.

”Börjar komma lite tråkiga kommentarer”

Travreportern Kristin Riise Ödegård, som är stationerad i Frankrike, säger att det efter beskedet även cirkulerat en hel del irritation mot kretsen runt hästen. 

– Först var det bara många som var chockade. Nu börjar det komma lite tråkiga kommentarer som ”De lärde sig ingenting. Det är samma som med Bold Eagle”, ”Så blir det när man ändrar plan varje dag” ungefär, säger hon till Travronden.