Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dear Friend skrällvann efter vass avslutning

Dear Friend håller undan före Mellby FreeFoto: ATG Live
Dear Friend håller undanFoto: Lars Jakobsson /TR BILD

Första tusen gick efter 1.16,1 med Mellby Free i täten.
Där bakom satt Johan Untersteiner med Dear Friend – och när luckan kom var hon svårfångad:

– Det blev egentligen inte någon tävling i loppet, säger Micke Nybrink i ATG Live. 

Det var upplagt för ett rejält lopp i Stoeliten med flera topphästar. Björn Goop hade deklarerat redan innan loppet att Mellby Free inte trivs som bäst över lång distans. 

Så när ekipaget övertog till ledningen från Dear Friend och Johan Untersteiner kort så drogs tempot ned rejält. Första tusen gick efter 1.16,1. 

Hästarna som kämpade ute i spåren fick det tufft när tempot vreds upp. När luckan kom exploderade Dear Friend – och höll undan före konkurrenterna. 

– Det blev egentligen inte någon tävling i loppet, säger Micke Nybrink i ATG Live. 

”Fantastiskt härlig häst” 

Experten menade också att Mellby Free inte kom till sin rätta på distansen: 

– Hon är nog inte bättre än så där när det är lång distans, säger han. 

Men Johan Untersteiner var nöjd när hans träningsadept, som bara var streckad till fyra procent, visslade förbi konkurrenterna. 

– Nu fick vi köra långsamt på mellanvarvet men det är en fantastiskt härlig häst och trots lite småskador, säger Johan Untersteiner. 

Segertiden skrevs till 1.13,2/2 640 meter. 

Skrällarna fortsatte dugga tätt

Även i den fjärde avdelningen blev det en skrällseger när Västerbo Imtheman vann med Mikael J Andersson i sulkyn. Ekipaget var liksom föregående vinnare streckad till fyra procent. 

Och det fortsatte att vara skrälltätt. I femte avdelningen vann tvåprocentaren Cargo Door tillsammans Mats E Djuse. I loppet därefter föll storfavoriten Vagabond Bi när Sir Henry P.Hill vann storstilat med Rikars N Skoglund – även det ekipaget streckat till två procent.