Foto: Lj / FOTO: LARS JAKOBSSONFoto: Lj / FOTO: LARS JAKOBSSON
 Foto: Lj / FOTO: LARS JAKOBSSON
Per Linderoth och Cruzado Dela Noche. Foto: Kanal 75Per Linderoth och Cruzado Dela Noche. Foto: Kanal 75
Per Linderoth och Cruzado Dela Noche. Foto: Kanal 75

De vann topploppet – via upploppsdramatik

Publicerad

Per Linderoth trodde att han förlorat upploppsduellen i Copenhagen Cup – men Örjan Kihlström diskades.

I stället blev det en skön seger för Linderoth och Cruzado Dela Noche.

– Det går ju inte att slå Örjan i en slutstrid egentligen. Det var jättekul, säger Linderoth i TV12.

Det var ett rafflande startfält som ställde upp i Copenhagen Cup. Meriterade hästar som Your Highness, Nadal Broline, Takethem och BBS Sugarlight deltog alla i finalen.

Det var dock två yngre hästar som gjorde upp om segern till slut. Nadal Broline spetsade och hade ledningen in på upploppet men väl där så stod allt mellan Örjan Kihlström bakom In Vain Sund och Per Lineroth bakom Cruzado Dela Noche.

In Vain Sund hade fått ett bra lopp och kom utvändigt om Cruzado Dela Noche som gått länge i dödens. Det var knallhårt in i mål och efter målgången var det oklart vem som var först. Båda kuskarna trodde dock att Örjan Kihlström var segraren.

– Jag tyckte att jag var först i mål men vi får avvakta och se vad de säger, sade Örjan Kihlström.

– Det kändes som en förlust, sade Per Linderoth.

Konkurrenten diskades

Och de hade rätt, In Vain Sund var först i mål. Bara någon längd innan mållinjen hade dock In Vain Sund tappat travet och det visade sig bli avgörande. In Vain Sund diskades nämligen för målgalopp, och segern gick till Cruzado Dela Noche.

När beskedet att Cruzado Dela Noche vunnit kom stod Per Linderoth i intervju i TV12 och han blev så klart nöjd över att få segern.

– Det var jättekul. Det har varit jäkligare om man trott att man vunnit men kommit tvåa egentligen.

Segern i Copenhagen Cup gav 375 000 danska kronor – drygt 480 000 svenska kronor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag