Foto: / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75Foto: / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
 Foto: / FOTO: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Foto: THOMAS BLOMQVIST / KANAL75Foto: THOMAS BLOMQVIST / KANAL75
 Foto: THOMAS BLOMQVIST / KANAL75

De startar i stjärnfyllda genrepet till storloppet

Publicerad

På söndag körs Prix de Belgique på Vincennes-banan i Paris. 

Startlistan är klar till det sista genrepet inför Prix d’Amerique och Bold Eagle och Readly Express möts för första gången. 

Fem av 15 hästar är svensktränade i loppet som har drygt en halv miljon kronor i förstapris.

Prix de Belgique körs över distansen 2850 meter och de tre främsta är klara för Prix d’Amerique. Sex hästar av de 15 startande är redan inkvalade till världens tuffaste travlopp den sista söndagen i januari.

Det är fem svensktränade hästar med i loppet varav Daniel Redén tränar tre av dem, Call Me Keeper, Lionel och Wild Honey. Dessutom har Timo Nurmos med Readly Express, som möter Bold Eagle för första gången, samt Jerry Riordans Treasure Kronos.

När det gäller Propulsion så valde Daniel Redén att inte starta i Prix de Belgique utan går direkt ut i Prix d'Amerique efter segern i Prix du Bourgogne på Nyårsafton.

"Är mycket nöjd med honom"

Timo Nurmos var både förra veckan och i onsdags nere i Frankrike och körde jobb med Readly Express som har tagit segern i Prix Tenor du Baune på bästa sätt.

- Hästen känns jättefin och jag är mycket nöjd med honom. Han vann med krafter kvar senast och ska normalt gå mycket framåt med loppet eftersom han mest hade styrketränat innan. Han trivs också mycket bra på Björn Goops gård här nere, säger Timo Nurmos.

När det gäller Lionel och Wild Honey så är de garanterade en plats i Prix d’Amerique på grund av deras insprungna pengar.

 

Prix de Belgique, 2850 meter

1. Takethem – Alexandre Abrivard

2. Blooma d’Heripre – Louis Baudron

3. Treasure Kronos – Gabriele Gelormini

4. Call Me Keeper – Pierre Vercruysse

5. Briac Dark – Matthieu Abrivard

6. Charly du Noyer – Yoann Lebourgeois

7. Carat Williams – David Thomain

8. Booster Winner – Matthieu Mottier

9. Valko Jenilat – Eric Raffin

10. Readly Express – Björn Goop

11. Belina Josselyn – Jean Michel Bazire

12. Lionel – Göran Antonsen

13. Wild Honey – Örjan Kihlström

14. Bird Parker – Jean-Philippe Monclin

15. Bold Eagle – Franck Nivard

Kanal 75

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag