Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De skiter fullständigt i de seriösa spelarna

Foto: David Schreiner / ©mittbild.se

Jag har gnällt om det förut.

Och måste, tyvärr, göra det igen.

Dags att ATG/ST vaknar gällande montélopp på de stora streckspelen.

Jo, jag vet. Jag har tjatat om detta flera gånger förut. Men måste tyvärr göra det igen. Detta eftersom de som bestämmer (ATG/ST) inte gör något åt saken. Man skiter fullständigt i (de seriösa) spelarna. Harry Boy-köparna bryr sig ju inte men trav ska vara ett kunskapsspel, men självklart är det inslag av tur. Jag pratar om att det tillåts starta hästar i monté som aldrig visat upp sig för sadel i lopp innan.

Den här kvällen gjorde två av hästarna i V86-3 debut i disciplinen. Själva resultatet av loppet är egentligen ointressant. Det handlar om att man på förhand tvingas gissa utan tidigare prestationer att ta hänsyn till. Inte ens tränarna till hästarna har en susning om vilken prestation som kommer att komma när jag ringer.

Hur svårt kan det egentligen vara att kräva ett godkänt montélopp innan man ska ut och starta på miljonspel (drygt 24 miljoner i omsättning) som V86?

Bara hoppas att jag slipper klaga på det här igen. Men jag är inte särskilt förhoppningsfull om jag ska vara ärlig…

■ ■ ■

Själva loppet då? Sebastian Hall var bara bäst efter en perfekt ritt av skickliga Emilia Leo. Jätteskrik blev det på en av debutanterna, Fossens Bonus, som värmde som en demon. ”Värmningsnissarna” gapade om 07-fart i 300 meter och spelprocenten skenade i väg. I loppet fungerade det dock inte alls. Inget ovanligt i första montéstarten. Det blir ofta lite ”allt eller inget” är min känsla.

Och att det är skillnad på lopp och värmning fick vi ytterligare ett bevis på. Värt att ta med sig.

Emilia Leo är nöjde sig inte med en seger. Hon hoppade ner från Sebastian Halls rygg, satte sig i sulkyn bakom Osah’s Bolt och så styrde hon in hästen till seger på målfoto – med hjälp av sina vassa körhänder. Kort efter mål blev det nämligen galopp.

Man At Work hade inte startat sedan december 2018. Trots tuff resa och hårt tempo var han bara bäst. Timo Nurmos kan det där med att ställa i ordning efter paus...