Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”De rider tätare och har mer knep för sig”

Foto: Kanal 75/MVA Foto
Foto: Kanal 75/MVA Foto

Under torsdagskvällen rids ett montélopp av hög dignitet. 

När Åby Nordic Monté Trophy avgörs finns en vinstsumma på 300 000 kronor i potten. 

Den svenska stjärnan Sofia Adolfsson ser fram emot loppet. 

– Det här är jättestort att få rida det här loppet, det är absolut de här loppen som man siktar emot, säger hon.

Åbytravet bjuder på spännande tävlingar under torsdagskvällen. 

V64-spelet inleds med lopp i Kusk-EM och avslutas sedan med ett högklassigt montélopp, där förstapriset ligger på trehundratusen kronor.  

Montéryttaren Sofia Adolfsson rider Lutfi Kolgjni-tränade hästen Radieux. 

– Det är en jättehärlig häst som ger en otroligt bra känsla och är väldigt fin. Det ska bli jätteroligt att rida honom i kväll, säger hon och fortsätter: 

– Det är ett väldigt hårt lopp men vi ska försöka göra det bästa av det. Vi har ett väldigt bra startspår, förmodligen kan vi få ett fint lopp. Det är väldigt bra hästar emot. 

”Ridit fler lopp”

Med i loppet finns tre franska ryttare, däribland elitloppskusken Franck Nivard. 

Att montésporten har sitt ursprung i Frankrike märks enligt Adolfsson. 

– De franska ryttarna är väldigt duktiga och framför allt har de ridit fler lopp än vad vi har. De är bättre på det sättet så klart. 

Hon utvecklar: 

– De rider med andra marginaler och de rider tätare och har mer knep för sig eftersom att de har kommit längre. Sedan är deras hästar kanske bättre än våra också, det är klart att det försvårar det ytterligare.  

Finns det några hemmaplansfördelar? 

– Det tror jag inte. De här hästarna har tävlat i Sverige tidigare och gått bra. Att resa långt verkar de klara av. Nu är det bilstart i det här loppet. Hade det varit voltstart så kanske det hade varit en fördel för oss svenska ryttare, men nu tror jag inte att det är någon direkt skillnad för dem.  

Franska stjärnorna  

Med i loppet finns de franska stjärnhästar Anna Mix och Be Mine de Houelle – som ser ut att vara de två som ska göra upp om det. 

– Det här är jättestort att få rida det här loppet, det är absolut de här loppen som man siktar emot. Även fast jag inte rider någon favorit så är det jättekul att få vara med och delta den här dagen. 

– Jag hoppas på att det blir ett väldigt bra lopp som rids snyggt och är händelserikt, så att det blir roligt för de som följer loppet, antingen på plats eller via ATG Live. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!