Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

De bjöd på en vendetta som gav oss jackpott

Foto: TR Media

MÖLNDAL.

Bara två hästar var streckade inför V64-avslutningen.

De hade gett 1 686 290 kronor.

Båda bjöds upp till en vendetta - med jackpott som följd

Bara Min med Adrian Kolgjini vid tömmarna och Callmeawinner med Peter Ingves i sulkyn var de enda ekipagen som var streckade inför sista V64-avdelningen. Just de två bjöd upp till dans. 08,9 första 500. 12,6 på varvet.

Klart att det skulle bli stumma ben till slut!

Nu vann Peter Untersteiner och Darling Harbour med jackpott som följd.

Skönt att det tävlas i racen men om jag suttit med någon av hästarna kvar (eller båda!) hade jag slitit mitt hår efter inledningsrundan.

Peter Untersteiner blev både direkt och indirekt mannen bakom jackpotten. Han brände även med tre tunga favoriter (Chilli Lane, Arsenal och Carlos Ken).

2-procentaren Maicon och Peter Ingves kom med den värsta stötestenen. Plus Christian Fiore som vann med 4-procentaren Othala. Ohtala blåste till spets och var bara bäst. Adrian Kolgjinis Up North var också klurig att hitta bakom favoriterna Chilli Lane och Fantasia Sisu.

Seger för nybakade Halmstadstränaren Laura Myllymaa i hennes blott andra start.

Robert Bergh hade en bra kväll med tre stallvinster. Digital Science och Whipped Eggs rattade han in själv. Ja, det krävdes körhänder för båda är ännu inte några självtravande maskiner. Den tredje fixade Christoffer Eriksson med Sanda Love.

"Robbans" stall går bra nu. Inte minst de hästar han startat i Frankrike senaste tiden. Är väl snart uppe i miljonen där.

Carl Johan Jepson inledde et samarbete med Magnus Dahlén i början av året. Gått som tåget. Av Dahléns nästan fem miljoner har Jepson kört in cirkus 85 procent.

Nu blev det en vattentät vinst med Thriller N.P. som vann från dödens. Den är värd att passa framöver!

Svårt även på V3 där två rätt gav drygt 8000 kronor till fyra andelar sedan måldomarnämnden eter låååång betänketid valt att diska ettan Jubel och Carl Johan Jepson för trängning.

Åby tänker göra som ishockeyn och hylla sina legendarer genom att hissa upp deras tröjor i taket på den nya entrén när den är klar.

Olle Goop är naturligtvis självskriven när den dagen kommer. Åby hyllar banans genom tiderna störste profil redan vid V75-tävlingarna i morgon. Goop Sr bestämde sig för att lägga körhandskarna på hyllan när han passerade 75-årsstrecket.

Andra tröjor som åker upp i taget är Ragnar Thorngren, Algot Scott, Olle Elfstrand, Thomas Nilsson, Per-Olof Petterson. Kul initiativ!

Åby kommer inte att gratulera 2018 års champions på årets sista tävlingsdag som brukligt. Då är det nämligen lunchtrav. Peter Untersteiner och Co får vänta till torsdagen den 3 januari 2019.

Stridsyxan är inte nedgrävd mellan ATG och Rune Anderssons Maltabaserade spelbolag Legolas. Senast förlikades de men nu ska det bli en ny fight i Stockholms tingsrätt i mars nästa år.

Den sista november 2019 åker tränarna i Balltorp ut - definitivt. Ännu har de ingen stans att ta vägen. Det storslagna bygget i Åsa står och stampar precis som utbyggnaden av Höglanda Gård.

- Kungsbacka kommun är inte enkel att ha att göra med, konstaterar Åbys sportchef Jon W Pedersen.

Glad

Äntligen fungerade Digital Science som kunde ta sin första vinst i 15:e starten trots en blytung resa.

Sur

Inte ofta som Peter Untersteiner bränner med tre storfavoriter inom ett streckspel på Åby.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!