Foto: Adam Ström/Stall T.Z./Kanal 75Foto: Adam Ström/Stall T.Z./Kanal 75
 Foto: Adam Ström/Stall T.Z./Kanal 75
Foto: Adam Ström/Stall T.Z./Kanal 75Foto: Adam Ström/Stall T.Z./Kanal 75
 Foto: Adam Ström/Stall T.Z./Kanal 75

D.D's Hitman var bara bäst i Finlandia Ajo

Publicerad

Han nobbades som sista häst i Olympiatravet.

Men efter segern i Finlandia Ajo är D.D.'s Hitman klar för Elitloppet.

– Han slog många namnkunniga hästar, det är klart han hör hemma i Elitloppet. Han är på väg uppåt i eliten och skulle klara sig bra där, säger segerkusken Ulf Ohlsson.

Det blev svensk seger i Finlandia Ajo. Detta genom Halmstadtränaren Petri Puro och hästen D.D.'s Hitman.

– Som han såg ut! runt kurvan när Tvister Bi började tveka lite. Då såg han fantastisk ut, säger Anders Malmrot i TV12.

Segerkusken Ulf Ohlsson fick kuskplatsen av en slump – efter att Johnny Takter tvingats slänga in handuken på grund av en trasig rygg.

– Det var ett trevligt samtal att få. Det var tacksamt, en väldigt, väldigt fin häst, säger han.

Inbjuden till Elitloppet

Han berättade sedan om löpningsförloppet.

– Vi försökte komma ned i banan. Han kändes väldigt bra 600 meter kvar, och det är lite dåligt doserat här så jag fick mest sitta och hålla i honom.

I och med segern får D.D.'s Hitman en inbjudan till Elitloppet.

– Han slog många namnkunniga hästar, det är klart han hör hemma i Elitloppet. Han är på väg uppåt i eliten och skulle klara sig bra där, säger segerkusken Ulf Ohlsson.

Kusken berättade att han inte ens ryckt tussarna.

– Det kändes som att han hade krafter kvar faktiskt, säger Ulf Ohlsson.

"Fick stryk av en väldigt bra häst"

I TV12-studion spekulerade de i hur D.D.'s Hitman skulle klara sig i Elitloppet.

– Han är inte jättestartsnabb och det vill man gärna ha när det är kort distans. Men Nahar har vunnit Elitloppet... D.D's Hitman hör hemma där, säger Jennifer Tillman.

Daniel Redéns stjärnhäst Propulsion, som redan är redan för Elitloppet. Han fick nöja sig att bli tvåa från sitt bakspår, trots en bra insats.

– Vi fick stryk av en väldigt bra häst, säger Örjan Kihlström.

– Han kändes bra. Vi hamnade långt bak, det är inte så lätt att runda fältet på kort distans. Han som vann var väldigt bra också, avslutar han.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag