Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför tvingades han lämna tv-sändningen

Stefan HultmanFoto: LARS JAKOBSSON / © Lars Jakobsson/Kanal 75

Ett par timmar innan Elitloppsfinalen försvann Stefan Hultman från ATG:s sändning. 

Nu förklarar tv-profilen varför. 

– Det är som att någon slår en klubba i huvudet på en, man blir sänkt, säger han. 

När SportExpressen når Stefan Hultman har han precis vaknat. 

Travikonen och tv-profilen hade sett fram emot att jobba med Elitlopsfinalen hela våren – men när den väl skulle avgöras låg han hemma och sov. 

Nu berättar han att det var ett blodsockerfall som gjorde att han blev tvungen att lämna ATG:s Elitloppssändning ett par timmar innan finalen. 

– Jag blev illamående och alldeles yr. Det var bara att gå därifrån och vila. Jag hade väl slarvat lite med mat och så där. Sedan hade det varit en lång dag och man hade varit spänd. Det var bara att kasta in handduken, det var inget annat att göra, säger Stefan Hultman.  

Hultman fortsätter: 

– Jag skötte mig inte helt enkelt. Man blir så taggad och peppad när det händer så mycket roligt runtomkring. Då glömde jag av att käka. Jag slarvade och då sa kroppen ifrån. Det var helt och hållet mitt fel men det var lite skämmigt att hände i går. Diabetes är ganska lurigt, det är lätt att man blir lurad. Det är inte bara kosten, det har även med sinnesstämning att göra. Är man nervös och peppad sticker blodvärdena i väg också. Det var kombinationen som gjorde att jag tyvärr var tvungen att lämna studion. Jag skäms men jag hade inget val. 

”Ambulansen kom – jag började kräkas” 

Fick du hjälp efter sändningen? 

– Först kom ambulansen och kollade med mig eftersom jag började kräkas och så där. Jag hade högt blodtryck och sånt. Sedan fick jag skjuts hem och har sovit fram till nu. Så jag har precis vaknat faktiskt. Det är som att någon slår en klubba i huvudet på en, man blir sänkt. I dag tänker jag vila hela dagen. 

Hur mår du i dag? 

– Jag mår bra. Det är bara att jag tycker det är för jävligt. Men det är som det är. Sjukdomar kan man inte styra över. Det var synd att det skulle hända i går. Jag hade gärna velat vara med över finalen. Det var det man hade längtat efter hela våren så missade jag det. Jag tänkte gå in och titta på finalen nu. Jag vet bara att Propulsion vann, mer vet jag inte. 

”Jag har alltid slarvat med det” 

Vidare berättar travikonen att händelsen var en väckarklocka. Framöver kommer han tänka på att sköta sin kropp bättre under de långa sändningarna. 

– Jag måste vara noggrannare med mig själv. Jag har alltid slarvat med det. Jag har varit petnoga med hur jag ska ta hand om hästarna, men jag har slarvat med mig själv. Sedan är jag 56 år. Det är inte lätt att lära en gammal hund att sitta. Det händer saker i sändningarna hela tiden så man glömmer bort sig själv. Man tänker inte på att äta och sånt. Sedan vill man ju se varje värmning. Jag tycker det är så jäkla kul. 

Hur tror du att det blir med veckans sändningar? 

– Om jag får ta det lugnt i dag och i morgon tror jag att kan återhämta mig. Blodsockret såg bra ut nu. Så jag tror jag är fit for fight på onsdag, annars vore det konstigt.