Foto: Wenngarn.seFoto: Wenngarn.se
 Foto: Wenngarn.se
Elitauktionen för några år sedan Foto: Jk / KANAL 75 ABElitauktionen för några år sedan Foto: Jk / KANAL 75 AB
Elitauktionen för några år sedan Foto: Jk / KANAL 75 AB

Därför flyttar Elitlopps-
auktionen till Wenngarn

Publicerad

Elitauktionen är ett evenemang som varje år lockar ett flertal miljardärer och stjärnor från idrottsvärlden.

I år har de flyttat till Wenngarns slott i Sigtuna.

– Det är en miljö som är väldigt trevlig att ha auktioner i, och det är kul att kunna samla alla auktionerna på ett ställe, säger Sara Blomhage, generalsekreterare på ASVT. 

Elitloppsauktionen, som görs i samband med Elitloppet varje år, är den största hästauktionen inom travvärlden. I år har ASVT (Avelsföreningen för svenska varmblodiga travhästar) valt att flytta evengemanget från Scandic Infra City i Upplands Väsby till Wenngarn slott i Sigtuna.

– Det är en miljö som är väldigt trevlig att ha auktioner i, och det är kul att kunna samla alla auktionerna på ett ställe, säger Sara Blomhage, generalsekreterare på ASVT. 

Den hålls i år fredagen den 26 maj på Wenngarn.

– Boxarna kommer stå på en stor gräsyta, och sen kommer själva auktionen hållas inomhus, fortsätter hon.

Flera kändisar

Nästan varje år det någon åring som säljs för över en miljon, och bland intressenterna brukar några av topparna inom näringslivet finnas. Bland annat Bengt Ågerup, som är grundare av Daniel Redéns stall Zet och Lennart Ågren som har sina hästar hos stortränaren Roger Walmann.

– Det brukar kunna dyka upp ett antal. Det går ju att boka bord till auktionen, så man sitter och äter samtidigt. De som ska handla på faktura måste också söka kredit i förväg, och det är det många som gör, säger Sara Blomhage.

"Sudden" har köpt dyrast

Dessutom brukar det dyka upp stjärnor från idrottsvärlden – Mats Sundin har köpt den dyraste hästen ett flertal gånger de senaste åren. Och kanske kan det bli nytt försäljningsrekord i år.

– Ifjol omsatte vi 12,7 miljoner på Elitauktionen, och då var det 83 hästar som såldes. I år är det 94 hästar som säljs, säger Sara Blomhage, generalsekreterare på ASVT. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag