Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Därför flyttar Elitlopps-
auktionen till Wenngarn

Foto: Wenngarn.se
Elitauktionen för några år sedan Foto: Jk / KANAL 75 AB

Elitauktionen är ett evenemang som varje år lockar ett flertal miljardärer och stjärnor från idrottsvärlden.

I år har de flyttat till Wenngarns slott i Sigtuna.

– Det är en miljö som är väldigt trevlig att ha auktioner i, och det är kul att kunna samla alla auktionerna på ett ställe, säger Sara Blomhage, generalsekreterare på ASVT. 

Elitloppsauktionen, som görs i samband med Elitloppet varje år, är den största hästauktionen inom travvärlden. I år har ASVT (Avelsföreningen för svenska varmblodiga travhästar) valt att flytta evengemanget från Scandic Infra City i Upplands Väsby till Wenngarn slott i Sigtuna.

– Det är en miljö som är väldigt trevlig att ha auktioner i, och det är kul att kunna samla alla auktionerna på ett ställe, säger Sara Blomhage, generalsekreterare på ASVT. 

Den hålls i år fredagen den 26 maj på Wenngarn.

– Boxarna kommer stå på en stor gräsyta, och sen kommer själva auktionen hållas inomhus, fortsätter hon.

Flera kändisar

Nästan varje år det någon åring som säljs för över en miljon, och bland intressenterna brukar några av topparna inom näringslivet finnas. Bland annat Bengt Ågerup, som är grundare av Daniel Redéns stall Zet och Lennart Ågren som har sina hästar hos stortränaren Roger Walmann.

– Det brukar kunna dyka upp ett antal. Det går ju att boka bord till auktionen, så man sitter och äter samtidigt. De som ska handla på faktura måste också söka kredit i förväg, och det är det många som gör, säger Sara Blomhage.

"Sudden" har köpt dyrast

Dessutom brukar det dyka upp stjärnor från idrottsvärlden – Mats Sundin har köpt den dyraste hästen ett flertal gånger de senaste åren. Och kanske kan det bli nytt försäljningsrekord i år.

– Ifjol omsatte vi 12,7 miljoner på Elitauktionen, och då var det 83 hästar som såldes. I år är det 94 hästar som säljs, säger Sara Blomhage, generalsekreterare på ASVT. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!