Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
 Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Dante Boko inbjuden till Elitloppet: "Roligt"

Publicerad

Dante Boko får en rosa biljett efter sin fina insats i Gulddivisionen på Örebro-travet.

– Det var helt klart en av de bästa prestationerna på svensk mark i år, säger Solvallas sportchef Markus Myron i ett pressmeddelande. 

 

Dante Boko, som vann både försök och final i Sweden Cup under Elitloppshelgen i fjol, är klar för Elitloppet. 

– Det var helt klart en av de bästa prestationerna på svensk mark i år, säger Solvallas sportchef Markus Myron i ett pressmeddelande. 

Tränas av "Ludde"

Hästen tränas av Lutfi Kolgjini, som har en häst med i Elitloppet för åttonde året i rad.

​– Det är roligt att bli inbjuden, och framför allt är det roligt för ägarna som verkligen förtjänar att ha en Elitloppshäst, säger Lutfi Kolgjini i Eltiloppet.

Klara för Elitloppet sedan tidigare är fransoserna Bold Eagle, Timoko och Up and Quick, svenske Propulsion, finske D.D.’s Hitman samt amerikanske Resolve.​​ Nuncio är inbjuden i kraft av regerande mästare, men har ännu inte tackat ja. 

Lutfi Kolgjini har ännu inte vunnit Elitloppet, på 15 försök. 2015 var han dock väldigt nära då Mosaique Face 2015 föll på molfoto. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag