Dante Boko aktuell för Elitloppet efter kross

Publicerad

Dante Boko vann gulddivisionen på ett övertygande sätt under lördagen.

Nu är han aktuell för Elitloppet.

– Markus Myron hälsar att han är imponerad av Dante Boko, som kan vara aktuell för en inbjudan, säger Per Skoglund, i TV12.

Trots en riktigt tuff resa - först i tredjespår, och sedan i dödens – plockade Dante Boko enkelt ned ledande Thai Broadway.

Insatsen kan räcka till en plats i Elitloppet.

– Markus Myron hälsar att han är imponerad av Dante Boko, som kan vara aktuell för en inbjudan, även om inget är bestämt i detta nu, säger Per Skoglund i TV12.

"Han kan vara Elitlopps-bra då"

I sulkyn satt som många förut Adrian Kolgjini.

– Från start ångrade jag mig direkt att jag tog av honom det franska huvudlaget, med det helstängda och då öppnade han ingenting. Då ångrade jag att jag satt på norskt huvudlag. Sen när jag kom fram till ”dödens” så körde jag mot Björns häst, och körde rätt tufft på honom.

Och den toppade formen kommer onekligen lägligt – med bara veckor kvar till Elitloppet.

– Han kan vara "Elitlopps-bra" i slutet av maj, säger Adrian Kolgjini.

"Vi måste vara med"

Skötaren Linda Sundberg var märkbart tagen efter den fina insatsen.

– Jag känner ingenting just nu, usch. Jag kommer börja gråta, säger hon.

Hon såg loppet från sidan, och trodde först att loppet var kört.

– Jag tyckte det såg lite mörkt ut först, när han blev hängande. Men sen gick han som fan. Jag har haft honom sen han var tre år, så han betyder mycket för mig. Han är underbar, det är han, säger Linda Sundberg som sköter om hästen.

Och att hon vill ha en Kolgjini-häst i Elitloppet var uppenbart.

– Vi måste vara med, så är det bara.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag