Danske stjärnhästen är klar för Elitloppet

Publicerad

Danske stjärnhästen Takehehm är klar för Elitloppet.

 – Takethem är Danmarks bästa häst och det ska bli intressant att se honom mot världseliten, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

Elitloppsfältet blir allt mer komplett. Under fredagsförmiddagen blev ytterligare en häst klar – danske stjärnhästen Takethem.  

– Takethem är Danmarks bästa häst och det ska bli intressant att se honom mot världseliten, säger Solvallas sportchef Markus Myron i ett pressmeddelande. 

"Hamnade hopplöst till"

Hästen imponerade i årsdebuten på Halmstad. Han var också med i Copenhagen Cup 

 – Takethem hamnade hopplöst till då, men avslutade vasst, säger Markus Myron.

 – Han gick i 1.07-tempo sista 700 meterna i spåren och jag var jättenöjd med honom. Det går inte begära mer än så, säger tränaren och kusken Steen Juul, som både tränare och kör hästen. 

Han har dessutom vinnarvana på Solvalla under Elitloppshelgen – han vann nämligen Silverdivisionen på banan i fjol. 

De är klara:

• Propulsion

• Dante Boko 

• Spring Erom

• Bold Eagle 

• Timoko

• Up And Quick

• D.D's Hitman

• Elian Web

• Resolve 

Dessutom är både Delicious och Nuncio inbjudna, men än så länge har ingen av deras tränare tackat ja. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag