Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Danska dynamiten kan bita fint i första loppet

Vi fick se flera vassa prestationer förra veckan. Men med tanke på hur läcker Vanquish Kronos såg ut var det hon som gjorde störst avtryck.

Vi går ut hårt den här veckan och spikar redan i V86-1. Vi tror att dansk dynamit biter fint. Flemming Jensens Victory Kåsgård galopperade som ”stallskrik” senast. Snabb revansch!

V75 Solvalla/Jägersro 30 augusti

Spelstopp: 20.30

Spelexpert: JONAS NOREEN och ESKIL HELLBERG

ANALYSER, RANKING OCH TIPS

Startlistorna, kusk- och tränarsnack och vår unika statistik - klicka på länkarna nedan (pdf-filer):

V86 – del 1 

V86 – del 2

Bästa spikarna

V86-1: 4 Victory Kåsgård

 Är stark och rejäl och onsdagens distans talar för sexåringen. Läget är lite lurigt men det finns gott om tid att hitta ut. Senast blev det galopp som lite av ett ”stallskrik” men då var det maxat med utrustningen. Kanske blev det för mycket av det goda och nu blir det en lugnare avgång. Vi tror att dansk dynamit biter fint i V86-inledningen. Bör ha toppchans felfri. 

V86-3: 3 Fidagu U.R.

 Är mer av en chansspik och loppets karaktär är lite ”en eller alla”. Vi väljer att gå på Christoffer Erikssons häst som har lopp i kroppen och som duger i klassen. Om banan tillåter blir det lättare balans och från ett bra läge ska det vara en vettig segerchans.

Spetsdragen

V86-2: 2 National Prince

 Borde ha toppchans att ta hand om ledningen och sedan vinna. Men han var inte på topp i ett Derbykval senast och det sätter vissa frågetecken inför detta. Motståndet håller dock inte värsta klass och det är en tänkbar spik på mindre system.

V86-5: 1 Augustus F.

 Trivs fint i ledningen och han är svår att ta en längd på om han öppnar som han brukar. Formen borde bli allt bättre och det kan mycket väl vara spets hela vägen. Lär knappast blir favorit och är en rolig tipsetta.

Skrällbuden

V86-4: 1 Ronzon Face

 Debuterar i ny regi och sådant ska man alltid beakta då hästarna ofta tänder till av ny miljö. Det kan bli lättning i balansen och läget passar perfekt. Kan mycket väl duga med rätt resa.

V86-7: 4 Talija Bi

 Är verkligen inte att lita på men felfri finns det gott om kapacitet. Skötte sig i kvalet och blir det felfritt lopp blir hon spännande till slut. Kan gå rejält i spåren och kommer från formstall.

Tänk på att ...

V86-3: 9 Tinus Moseby

 Gled undan i bra stil från spets senast. Annan uppgift nu men det är Steen Juuls bästa chans på onsdag.

V86-4: 4 Showman Brodde

 Kommer att tävla utan bakskor på onsdag och det brukar höja kapaciteten om det fungerar. Hett bud!