Foto: Mikael Rosenquist, Kanal75
 Foto: Mikael Rosenquist, Kanal75

Dansk kross på Jägersro

Publicerad

Det finns starka prestationer och så finns det bragdartade prestationer. 

Victory Kåsgård gjorde en ur den senare kategorin när han på onsdagen krossade motståndet trots stor galopp på vägen. 

- Jag fick lite puls på vägen kan man säga, sa hästens tränare och kusk Flemming Jensen.

Men ett och ett halvt varv till mål galopperade Victory Kåsgård i tredje par utvändigt och tappade så mycket mark att alla segermöjligheter till synes gick upp i rök. 

- Han låg på lite för mycket och jag var inte intresserad av att köra fram utan ville hålla honom så lugn som möjlig. Det accepterade han inte så det blev galopp. Men sedan fick han springa lite, sa Flemming Jensen efter loppet och ”springa lite” var ingen överdrift.

Hästen tuggade ikapp fältet och på den sista bortre långsidan sköljde han fram i tredjespår. I slutkurvan såg krafterna ut att tryta men den råstarke dansken vägrade ge sig och genom en heroisk kämpainsats klev han fram och avgjorde i god tid före mållinjen.

- Han har gjort många fina prestationer men det var lite extra i dag, konstaterade Jensen.

”Det här blev inte bra alltså”

V86-omgången delades mellan Jägersro och Solvalla och även på huvudstadsbanan fick publiken se en ”omöjlig” vinnare. Leonardo Vici fick en riktig fiaskostart från spår fyra bakom startbilen och hamnade som sista häst i andraspår. Men redan i andra sväng lyfte Markus B Svedberg ut sin springare i tredjespår. 

- Jag tänkte att vi går fram i dödens men då såg jag direkt att ”Kajan” (Kaj Widell) gick fram och då kände jag att det här blev inte bra alltså, sa Markus B Svedberg.

Men Eskilstunatränaren hade sin häst i absolut toppslag och efter att ha segat sig framåt i tredjespår avgjorde Leonardo Vici, lika häpnadsväckande som överlägset, till seger på upploppet. 

- Det var i princip 300 kvar som jag kände att vi kunde vinna och när jag ryckte tussarna och fick bra svar kändes det bra, sa Svedberg.

Bula Bula Am bara bäst

Även Jörgen Westholms Bula Bula Am stod för ett svettigt lopp. Lärlingen Oskar J Andersson hade fått förtroendet att köra hästen och han lämnade ingenting åt slumpen utan körde fram utvändigt om ledaren. Därifrån avgjorde den tuffa damen utan pardon.

- Hon är stenhård! När hon känner mjölksyran början hon ta i, sa Oskar J Andersson.

11 982 kronor för åtta rätt

Övriga V86-lopp på Solvalla vanns av Svante Båth-tränade National Prince (Erik Adielsson) och Admir Zukanovic-adepten Denco’s Moon Kilab (Torbjörn Jansson). På Jägersro imponerade Joakim Lövgrens derbyfinalist Racing Mange och Sören Norbergs Joyride Cane (Stefan Söderkvist) visade härlig inställning när han kontrade till seger. Omgångens största favorit Swish Lane infriade spelarnas förväntningar tillsammans med sin tränare Peter Untersteiner och det bidrog till att åttarättsutdelningen på V86 stannade på 11 982 kronor. Sju rätt delade ut 162 kronor och för fem rätt kunde man hämta ut 22 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag