Foto: KANAL75
 Foto: KANAL75

Danmarks bästa häst klar för Olympiatravet

Publicerad

Startlistan inför årets Olympiatrav börjar fyllas på. 

Åbytravet blev visserligen av med den franske stjärnan Aubrion du Gers. 

Men nu står det även klart att Danmarks bästa häst Takethem är klar för loppet. 

– Vi har en stark tradition med danska gäster på ÅbyTravet, säger sportchefen Jon W Pedersen i ett pressmeddelande. 

Tidigare i dag skrev Trav365 att det trots klartecken inte blir någon start för den franske hästen Aubrion De Gers i Olympiatravet senare i april. 

Det efter att kretsen backat ur. 

– Det var den häst jag förväntade mig mest av, det är så klart en stor besvikelse, sa Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen då. 

Nu kommer travbanan med betydligt mer glädjande nyheter. 

”Glädjande att få se Danmarks bästa”

I ett pressmeddelande skriver de att den danske stjärnan Takethem är klar för loppet, som vann direkt i sin comeback på Charlottenlund under söndagen. 

– Takethem är en väldigt klassig och fin häst som har imponerat på mig under en längre period. Han såg tilltalande ut i comebacken och Steen räknar med att hästen går framåt med det loppet i kroppen. Vi har en stark tradition med danska gäster på ÅbyTravet och det är glädjande att få se Danmarks bästa häst i ett av våra största lopp under året, säger Jon Walter Pedersen. 

Förstapriset i loppet är 1,5 miljoner kronor och klara sedan tidigare är On Track Piraten, Zenit Brick och förra årets vinnare Lionel. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag