Daniel Redén Foto: / KANAL 75 ABDaniel Redén Foto: / KANAL 75 AB
Daniel Redén Foto: / KANAL 75 AB
Al Dente Foto: Lars Jakobsson, Kanal75Al Dente Foto: Lars Jakobsson, Kanal75
Al Dente Foto: Lars Jakobsson, Kanal75

Daniel Redén tar in förre stjärnhästen

Publicerad

Daniel Redéns hästar har i inledningen av september fått en tävlingspaus. 

I dag bekräftade han att förre stjärnan Al Dente tar plats i stallet. 

Stjärntränaren har dock inga större förhoppningar på hästen. 

– Han börjar ju bli till åren... Några speciella krav kan man ju kanske inte ha, säger Daniel Redén. 

Det var på sitt Twitter-konto som Daniel Redén tidigare i dag publicerade en bild på sitt senaste tillskott i stallet – den förre stjärnan Al Dente. 

Det råder ingen tvekan om att det är en häst med tunga meriter. Som treåring vann han två E3-finaler och tjänade det året in tre miljoner kronor. Året efter, 2015, tog hästen hem Fyraåringseliten under Elitloppshelgen.

Sedan dess har det dock inte blivit någon seger. 

"Ingen större grej" 

Hästen har sedan 2014 tränats av Catarina Lundström, men tas nu alltså över av Daniel Redén. 

– Det är ju Daniel Söderberg som äger den och han är ju min veterinär och vill prova något nytt med hästen. Så det är egentligen ingen större grej, allt är i samråd med Catarina, säger Daniel Redén. 

– Han har flyttat hit och ska prova, så får vi se om han kan tända till av ett miljöbyte. 

Tror du på det – att han ska få en nytändning? 

– Det vet jag inte. Men vi ska göra så gott vi kan och se till att han har det bra. Sedan får vi se om han gillar min typ av träning. Det blir lite annorlunda, så vi får se vad han tycker om den.

Vad skulle du säga att det är för typ av häst? 

– Han har ju visat tidigare att det finns väldigt mycket i honom kapacitetsmässigt. Nu har det gått lite troll i maskineriet, så vi får väl se om en nystart kan göra någonting. Han börjar ju bli till åren också... Några speciella krav kan man ju kanske inte ha. 

"Gör inget att de fått en paus" 

Senast Daniel Redén hade hästar i tävling var den 2 september. Till helgen har han dock anmält några utav dem till kriteriekvalet. 

– Jag har anmält några hästar till söndagen, men sen får vi se. Det känns i alla fall bra i träningen, så vi får väl mjukstarta till en början. Det gör inget att de har fått en liten paus. 

Hur är det att inte ha hästar i tävling – blir man otålig? 

– Nej, skrattar han. Det gäller att ha is i magen om de är sjuka eller något sånt där. Nu har de ju inte hittat någon sjukdomsbild, men hästar kan ju inte tävla på i ett helt år. Att bara starta och starta går inte, det passade lägligt att vaccinera lite och så vidare. Sedan har de även fått nytt hö som brukar ställa om magen, säger han och tillägger: 

– Så det blev naturligt att ta ett litet break nu när det varit lite down i stallet. 

En av anledningarna till pausen? Vattenbrist.  

– Vi hade ju problem med vatten hela sommaren och kunde inte vattna som vi skulle. Min bana kräver väldigt mycket vatten så att de blir genomdränkta – så att banan blir som den ska vara. 

Hur ser de ut formmässigt? 

– Det är omöjligt att säga just nu. Men vi får väl kämpa på bara, det kommer nog. 

 

https://twitter.com/StallZet/status/907932306450604032
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag