Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Daniel, 46, har dragit in 63 miljoner – på tre år

På tre år har Daniel Berglund, 46, spelat in 63 miljoner kronor på trav. 

I lördags slog han till igen, och tog hem den största vinsten i Sverige på V75. 

– Att spela på trav är inget sprinterlopp, det är ett maraton, säger han. 

Daniel Berglund skriver varje vecka travkrönikor åt sajten Travnet, och är en av Sveriges mest framgångsrika travexperter. 

Vid sidan av sina V86- och V75-tips lämnar han dessutom varje vecka in andelsspel på ATG Tillsammans – och det med stor framgång. 

Berglund började med sina spel för tre år år sedan, och har sedan dess dragit in svindlande 63 miljoner kronor på sina andelsspel. 

”Det var utgångspunkten” 

I helgen blev det återigen miljonvinst för Berglund, vars ena andelsspel drog in 1,4 miljoner kronor. Vilket var mest i Sverige under lördagen. 

Nyckeln? Att välja bort storfavoriten Illuminati, som en stor del av svenska folket valde att spika. 

– Det var utgångspunkten, att han var för stor favorit. Sedan hade jag lite tur att jag fick en storskräll på tre hästar efter en bra värmning. Sedan hade jag bestämt mig tidigt för att spika The Real Star i avdelning sex som jag tyckte var omgångens bästa singelstreck, och han vann ju ganska enkelt, säger Daniel Berglund. 

Varje andel kostade 1 386 kronor, och gav 140 000 kronor tillbaka per köpare. 

”Det är många som gratulerat” 

Med lite tur hade vinsten dessutom kunnat bli ännu större...

– Man var väl lite sur efter fjärde loppet där favoriten vann. Där hade jag tolv hästar och två jätteskrällar var tvåa och trea. Hade någon av dem vunnit hade jag haft chansen på hela potten. Så en till skräll… Då hade det blivit bra. Samtidigt är det alltid tufft med spik i sista och det är små marginaler, säger han. 

På två av sina andra V75-system blev det sex rätt, och en sammanlagd utdelning på cirka en miljon kronor. 

Totalt spelade Berglund in runt 2,5 miljoner kronor under lördagen. 

– Det är många som gratulerat på chatten i laget. Även om de inte köpt en andel är de glada över att det går bra för laget, säger han. 

Hur mycket populärare blir andelsspelen om du vunnit stort helgen innan? 

– Får man in vinster vill folk vara med, så enkelt är det. Blir det ingen vinst då sjunker antalet andelsköpare gradvis. Då är det någon annan som vinner och blir populär. I mitt fall vann jag 17,5 miljoner kronor för två år sedan lite drygt, och sedan dess har det varit jättebra intresse hela tiden i stort sett. Men visst märker man skillnaden när man får in något stort. 

”Vill inte göra folk besvikna” 

Känner du någon press att leverera? 

– Det måste jag erkänna att jag gör. Det är lite halvjobbigt i bland och man vill inte göra folk besvikna. De satsar sina pengar och lägger dem i mina händer. Det är tufft när det går några veckor utan att man vinner någonting. Sedan tycker jag folk i allmänhet är väldigt hövliga och trevliga. Det går inte att vinna varje gång.

Enligt Daniel Berglund är ”tålamod och långsiktighet” det bästa råd han kan ge till de som bestämmer sig för att börja köpa andelar. 

– Att spela på trav är inget sprinterlopp, det är ett maraton. Det gäller att orka hela distansen och till slut blir man belönad. Sedan tycker jag inte att man ska hoppa mellan olika andelar, då är det svårt att få träff på vinsterna, säger han och tillägger: 

– Jag har varit med så länge att jag vet att vinsterna till slut kommer.  

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!