Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Daniel, 45, slog till – med ny miljonvinst

Daniel Berglund
Foto: ATG PLAY/TV12/KANAL 75
Spiken på Erik Sting la grunden för Daniel Berglunds nya miljonvinst
Foto: / KANAL 75 AB

Daniel Berglund, 45, är en av Sveriges mest framgångsrika travspelare. 

De två senaste åren har han dragit in 57 miljoner kronor på sina andelsspel på sajten ATG Tillsammans. 

I helgen slog han till med en ny miljonvinst, men var dock inte helt nöjd.  

– Det var lite synd, det hade kunnat rassla i väg rejält, säger han. 

Daniel Berglund är framför allt känd via travsajten Travnet, och har jobbat på heltid med travspel sedan 1996. 

Tack vare sina framgångar är han en av Sveriges kändaste travspelare, och de senaste åren har han dragit in flera storvinster på andelssajten ATG Tillsammans. 

Berglunds vinstfacit de två senaste åren: 57 miljoner kronor. 

– Det finns inga hemliga knep, precis som i alla branscher, vill man nå framgång och att det ska gå bra måste man jobba stenhårt, så är det bara, berättade han i en intervju i V75 Direkt för några veckor sedan. 

"Då spelar det ingen roll..." 

I helgen slog Berglund till igen, och denna gång landade vinsten på 1,1 miljoner kronor. 

– Det var en rolig vinst eftersom det var det minsta bolaget. Jag spelar ju olika system på tillsammans, och den här gången vann det billigaste andelsbolaget som fick vinna (kostade 180 kronor per andel). Men det gäller att komma rätt på nyckelloppen när man har kort om hästar, då spelar det inte så stor roll hur mycket pengar man spelar för, säger han och tillägger: 

– Det var kul, eftersom så pass många var med på det. 

Vilka drag var du mest nöjd med? 

– Spiken Erik Sting var det väl den här omgången. 

"Det var lite synd" 

Daniel Berglund avstod dessutom från att spika storfavoriten Sir Ratzeputz. 

– Jag gillade inte hur han såg ut, jag hade spikat honom på alla mina system veckan innan, men då hade han lite tur. De sa ju att banan inte passade... Men jag vet inte. Jag går hellre på det jag ser än det man hör. 

Helt nöjd var han dock inte med helgens vinst, som han menar kunde blivit högre. 

– Det var lite synd. I både avdelning fyra och fem hade jag många hästar med och två skrällar blev tvåa i båda loppen. Så där hade det kunnat rassla i väg rejält. Nu blev det två favoriter som vann loppet. 

"Resten blir en bonus" 

En stor grund till Daniel Berglunds stora framgångar de två senaste åren var en vinst på 17,5 miljoner kronor på Jägersro. 

– Det la grunden, men det var ingen engångsföreteelse. Det har blivit några miljonvinster till efter det. Vilket är jätteroligt, säger han. 

I helgen blev det 1,1 miljoner – ser du det som "småpengar"? 

– Det blir ju en hög summa när man lämnar in många system. Men det är en ganska stor vinst för de som satsat 180 kronor, då kan de vara med och spela tio veckor till... De som köper de billigare andelarna är mest med för att det är kul och för att de vill ha lite spänning, resten blir en bonus. 

"Jag är ganska lugn" 

Har du prestationsångest när du ska lämna in systemen? 

– Det är både och det där. Man har ju köpt sig lite respit i och med att man vunnit en del, så folk har väl lite mer tålamod. Men samtidigt har folk hört talas om vinsterna och när de köper in sig tror de att de ska vinna varje vecka, och riktigt så fungerar det inte. Man får vara glad om man vinner någon gång i bland och se till att man då vinner mycket. Både V75 och V86 är två svåra spel. 

Hur reagerar du när du vinner? 

– Jag får nog säga att jag är ganska lugn. Men jag har ju också varit med länge. Jag har jobbat med det här på heltid sedan 1996. På de åren har jag både vunnit och förlorat stort, så man blir härdad. Men det är extra roligt när man vet att det är många som vinner, det betyder mycket för folk.