Foto: ATG Play/TV12/Kanal 75Foto: ATG Play/TV12/Kanal 75
 Foto: ATG Play/TV12/Kanal 75
Foto: ATG Play/TV12/Kanal 75Foto: ATG Play/TV12/Kanal 75
 Foto: ATG Play/TV12/Kanal 75

Daniel, 45, har dragit in 55 miljoner – på två år

Publicerad

Daniel Berglund, 45, är en av Sveriges mest kända travtippare. 

De senaste två åren har hans andelsspel på Tillsammans-sajten gjort stor succé – och dragit in drygt 55 miljoner kronor. 

I helgen gästades han av Vinnare V75-programmet Hans G på vinnarturné och berättade om framgångarna.  

– Det finns inga hemliga knep, säger Daniel Berglund i V75 Direkt. 

Daniel Berglund, Travnet-profilen, är en av Sveriges mest välkända tippare. Mycket på grund av framgången för hans andelsspel på ATG-sajten Tillsammans.

På bara två år har han dragit in 55 miljoner kronor till sin andelsköpare. 

I helgen gästades han av Hans G Lindskog i ett inslag i TV4-programmet Vinnare V75 och berättade om succén och den senaste storvinsten. 

I september drog han in en spektakulär vinst på V75 på Jägersro. Vinsten blev hela 17,5 miljoner kronor.

– Jag brukar vara ganska cool faktiskt och inte försöka visa så mycket känslor, men den gången var det lite "injobbning" framför tv:n faktiskt, jag förstod att det var mycket pengar på gång och att många skulle vinna mycket pengar, säger Daniel Berglund i programmet. 

"En otrolig dag faktiskt"

Han berättar om hur han följde dramat via tv:n.

– En otrolig dag faktiskt, väldigt spännande. Vi satt kvar med spik i sista loppet på en häst som inte alls var favorit i Top of the World med Ulf Ohlsson som hade spår ett. Den tog ledningen som jag trott och hoppats och sedan höll han undan till slut, säger han. 

Drygt 100 personer delade på vinsterna och fick nästan 170 000 kronor tillbaka på sina satsade 360 kronor. 

– Jag fick jättemånga reaktioner så klart. För många var det här en fantastisk grej, och även för mig, det var jättekul, säger Daniel Berglund.

Senaste vinsten kom i februari

Men det var inte den senaste miljonvinsten. Den kom i februari, och var lite mera blygsam. Då spelade han in 2,2 miljoner kronor på Axevalla.

– Det var inte ett så märkvärdigt system den gången, tycker jag egentligen. Jag spikade som så många andra Southwind Feji och sedan fick jag lite känsla för att det skulle bli ledningen för Linus Boy, så jag spikade dom och sedan tog jag lite hästar i de andra loppen så långt pengarna räckte.

Han menar vidare att det inte finns några knep för att bli lika bra som honom på att spela på trav – förutom möjligen att titta på mycket trav. 

– Det finns inga hemliga knep, precis som i alla branscher, vill man nå framgång och att det ska gå bra måste man jobba stenhårt, så är det bara!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag