Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dags att avliva myten – kunde inte vara mer fel

Det är dags att avliva myten om att jag är på väg att flytta hem till Sundsvall.

Sanningen är att det känns bättre än någonsin i stallet i Hajom.

Frågan kommer ofta om jag är på väg att flytta tillbaka till Sundsvall. Och visst kan jag delvis förstå att folk undrar eftersom jag fortfarande har gården kvar däruppe och i somras dessutom köpte en sjötomt i kommunen.

Svaret är dock att inget kunde vara mer fel.

Tre år efter flytten till Hajom känns det snarare som om allting har satt sig. För nu när vi kan summera den första tiden som Åby-tränare känns det faktiskt som att vi är framme vid målet trots att de sportsliga resultaten har varit lite sämre just i år än de två första åren.

Ordning och reda kan faktiskt vara viktigare än en tillfällig svacka i resultaten. Nu när vi är helt klar med gården, har vår träningsbacke på plats och har kunnat lägga de olika rättstvisterna bakom oss börjar rutinerna i Göteborg kännas riktigt bra.

Det känns rogivande och borgar riktigt gott för framtiden.

Det har även tagit längre tid än jag först trodde att slå sig in bland hästägarna på västkusten. Men de senaste tre månaderna känns som ett tydligt trendbrott även på den fronten.

Då jag dessutom har varit på en hel del unghästauktioner under sommaren och hösten där jag är väldigt nöjd med de djur som vi har ropat in så kan jag inte annat än tycka att vår framtid nere på Åby känns både ljus och spännande.

Sedan har jag även kvar personal och 34 hästar i träning uppe i Sundsvall och det upplägget funkar bra. Gården ligger visserligen ute för försäljning men så länge den är kvar bidrar den till verksamheten och planen är att vi även ska börja hyra ut boxar.

Men det är inte bara i Sundsvall jag har filial. Den här vintern kommer det även bli mer starter i Frankrike än vad det har varit de senaste åren.

Det är speciella hästar som passar i det franska systemet men dessa kan tjäna bra pengar. 

Och det känns som att vi har många sådana i stallet nu. 

Vad gäller tomten jag köpte i Sundsvall ser jag den lite som en investering då det är ett extremt fint ställe. Jag tillbringar ju dessutom en hel del tid med hästarna däruppe och vem trivs att bo på hotell i sin egen hemstad?

***

Nu till lördagens V75-omgång på Skellefteå där vi hoppas slippa minusgrader:

V75-1: 5 Very Kronos blir stor favorit men jag dubblar med 3 Cab Hornline. Den modige till och med spikar motbudet.

V75-2: Ett bra lås på jämnstreckade 2 Antonio America och vår egen 4 Corroded.

V75-3: 6 Lome Brage är en bra spik även om han blir onödigt stor favorit sett till hans segerprocent.

V75-4: Tipset till 14 Ellieann men som vanligt väldigt lurigt i stoloppet. Strecka även 13 Ginny Weasley, 9 Roheryn och 2 Selma Töll.

V75-5: Även detta ett riktigt lurigt lopp. Tipset till 6 Pinewood Man men strecka så många börsen tillåter.

V75-6: 9 Mr Golden Quick går bra över upploppet varje gång. En befogad favorit men värt att låsa med 14 On Track Piraten och 15 Digital Ink.

V75-7: Många bra hästar i sista. 3 Doctor Doxey Zenz kan vinna men jag garderar med 2 Heading Reference, 4 Celebrity Lane, 9 Milliondollarrhyme och 12 Minnestads El Paso.