Då var övriga helt chanslösa

Publicerad

Måttligt tempo.

Köposition.

Det spelade ingen roll.

Daniel Wikberg har en reklamhäst i Weekend Fun.

Efter 1.16,5 första varvet var det fördel ledande Twinkle Kronos i Klass II-loppet. 

Men Weekend Fun var i en klass för sig. 

Rikard Skoglund lämnade fjärde ytter på sista långsidan. 

I sista sväng åkte ryckhuvan av och Weekend Fun ”exploderade”.

De såg ut som att konkurrenterna stod still och loppet var avgjort på några steg.

– Jag valde att rycka huvan i slutsvängen och han svarar bra på det varje gång. Det är ett privilegium att sitta bakom honom. Vi vann joggandes, sa Rikard.

Östersundstränaren Daniel Wikberg har ett löfte i Weekend Fun. 1.12,6 sista rundan på en vinterbana med brodd bär respekt med sig.  

***

Robert Bergh och Timo Nurmos var segerrikaste på V75 under fjolåret. Topptränarna vann tillsammans 74 lopp i travets elitserie. 

Inte helt oväntat tog bägge för sig rejält under årets första V75-omgång.

Robert tog en dubbel och körde in en halv miljon kronor. Nurmos fick med sig en seger och Zenit Brick svarade för dagens prestation trots att han ”bara” fick silvret. 

Nurmos och Bergh bjöd även på en holmgång i Gulddivisionen.

***

Robert Bergh har gjort kanonjobb med Stefan ”Tarzan” Melanders mångmiljonär Digital Ink. 

”Inken” satt direkt i spets och höll säkert undan även om det tog emot den sista biten.

Zenit Brick, som vann sju V75-lopp under fjolåret, svarade för en osannolik insats. 

Trots tredjespår i nästan ett varv och en resa utvändigt  ledaren/vinnaren under slutrundan var han inte långt efter.

Men frågan är hur det hade gått om Indoor Voices kommit ut. 

Hon hade mycket sparat!   

***

Melander meddelade för övrigt i går att sagohästen Nuncio (nästan 29 miljoner kronor inkört)  gjort sin start.

Numera väntar avelsarbete för Elitloppsvinnaren från 2016.

– Hela Europa vill ha hans tjänster och det känns fel att inte låta honom bli avelshingst. I morse bestämde Menhammar och jag att han aldrig mer ska starta. Han har redan nu fått 110 bokningar, sa Melander.

Jag kommer aldrig att glömma Nuncios makalösa prestationer. Nuncio var ute mot eliten i princip varenda start och vann mängder av storlopp trots resor utvändigt ledaren.

***

Det dröjde innan nordisloppet kom i gång (fyra omstarter och ett materialfel). Tand Tuff visade toppform i den senaste starten och efter en fin resa i rygg på ledaren Eldvin blev det en lätt seger. 

***

Mika Haapakangas Vic De Luxe tog andra raka V75-segern. Och det var ingen bluffseger. Han gjorde jobbet under slutvarvet och segertiden 1.13,6/2 140 meter volt är stark för årstiden.

***

Jens Eriksson avslutade omgången genom att vinna med familjehästen Zorro Swing. Trots kort startgalopp blev det säker seger.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag