Foto: TV12
 Foto: TV12

Cyber Lanes kross – i danska storloppet

Publicerad

Spets, slut och stor dominans. 

Cyber Lane var överlägsen när Copenhagen Cup avgjordes på Charlottenlund. 

Den stora frågan efter loppet: Blir det Elitloppet för hästen? 

– Den frågan får du inget svar på i dag, säger kusken och tränaren Johan Untersteiner när han får frågan i V75 Direkt. 

I ett lopp med flera fina hästar var Johan Untersteiners femåring favorit inför söndagens stora höjdpunkt – Copenhagen Cup på Charlottenlund. 

Något som skulle visa sig vara befogat. 

Hästen hittade till ledningen direkt, och behöll den platsen hela loppet, trots viss press från en vilt attackerande Cruzado dela Noche in på upploppet. 

– Jag hade besätt mig för att köra offensivt från början och då var ledningen öppen för mig. Det gick fort sista 700 meter men han höll undan säkert till slut, säger Johan Untersteiner till V75 Direkt efter loppet. 

”Han är fortfarande väldigt grön” 

Nu vill många se hästen i Elitloppet – men svar ser vi ut att få vänta på tills nästa vecka. 

– Den frågan får du gärna ställa men du får inget svar i alla fall, säger Untersteiner och fortsätter: 

– Han är fortfarande väldigt grön och är bara i början på sin femårssäsong, men vi får ta en diskussion med ägaren i början av veckan om vi ska starta eller inte. 

LÄS MER: Allt du behöver veta inför Elitloppet 2018: Tv-tider • Loppen • Hästarna

Experterna oense 

I TV12:s studio var experterna inte helt ense om huruvida hästen kommer starta i loppet eller inte. 

– Är han riktigt färdig hästen? När det blir de här tempoväxlarna visar att han inte är riktigt färdig. Man vill gärna ha med honom, missförstå mig inte. Av de hästar som inte är färdiga är det den hästen man vill ha med, menade Peter Andersson. 

Patrik Fernlund var mer övertygad om att hästen bör och kommer komma till start om två veckor. 

– Jag håller med om att travet inte är optimalt, men han gör det på ett väldigt kraftfullt sätt, säger han. 

Kretsen kring hästen belönades i och med segern med 375 000 danska kronor, drygt 517 000 svenska kronor.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag