Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Cyber Lane vann – efter monsterspurt

Foto: / Foto: Lars Jakobsson

Derbyvinnaren Cyber Lane struntade i att han stod inför en på pappret omöjlig uppgift när han gästade Solvalla på onsdagen.

Via en sagolik spurt fångade han in favoritspelade Love Matters i god tid före mållinjen.

- Han kan röra på sig, konstaterade hästens tränare och kusk Johan Untersteiner.

Startnummer 11 samtidigt som värste konkurrenten hade spår 2 och skulle få bestämma tempot i ledningen. Inte undra på att Johan Untersteiner låg lågt beträffande Cyber Lanes segermöjligheter inför veckans V86-omgång. 

"Undrade hur det gick till"

Loppet blev dessutom kört precis som de flesta hade räknat med. Högkapable amerikanen Love Matters tog hand om ledningen och fick varva på långsamma 1.15,9 samtidigt som Johan Untersteiner satt sist, i femte par utvändigt, med Cyber Lane. Det var inte bara Love Matters kusk Örjan Kihlström som tappade hakan när Johan Untersteiner blåste förbi honom på upploppet.

- Örjan undrade efter mål hur fanken Cyber Lane kan han springa så fort, sa Johan Untersteiner med ett leende efter målgång.

 

LÄS MER: Experten Jonas Noreen: Han har ett superår 

Cyber Lane vann på 09,6

Cyber Lane travade slutrundan på 1.09,6 och sättet på vilket han jagade ikapp och förbi ledaren över upploppet utstrålade absolut världsklass.

- Han var inte förvånansvärt bra prestationsmässigt men på pappret var förutsättningarna värdelösa i dag och jag tyckte det var långsökt att han skulle vinna. Men det gick ändå, sa Untersteiner som härnäst siktar på Breeders’ Crown med sin fyraårige stjärna.

 

LÄS MER: Rätta din V86-rad – utdelning och omsättning 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!