Cyber Lane kan vara ett helt nytt fenomen

Publicerad

Vrålsnabb inledning.

Och avslutning.

Det spelade ingen roll.

Cyber Lane åt upp motståndet.

I och med segern slog Johan Untersteiners fantomhäst ett 24 årigt gammalt rekord. Stjärnhästen Ina Scot är en av Sveriges mest populära och betydelsefulla hästar genom tiderna. 

Hon vann mängder med storlopp: Derbyt, StoChampionatet, Kriteriet och styrkeprovet Prix d’Amerique. 

17 starter gav lika många segrar som fyraåring och hela 6 861 000 kronor på kontot.

När Ina Scot var fyra år fanns inte premiechansningen (dubbla prispengar om man väljer att avstå premiepengarna) och det gör hennes prestation med nästan sju miljoner kronor insprunget ännu vassare. 

Hennes svårslagna rekord har varit ohotat i 24 år. 

Fram till i år. Och i dag. 

***

Cyber Lane kan vara ett nytt fenomen.16 vinster av 19 möjliga och nästan sju miljoner insprunget under 2017 är nytt rekord för fyraåriga hästar.

Sättet han vann Solvalla Grand Prix på var mäktigt.

Johan laddade rejält från start men kom inte förbi Diamanten trots envetet försök.

Ett lopp utvändigt värste motståndaren bekom inte den store men mäktige travaren det minsta.

– Han blir bara bättre och bättre. Nu ska vi linda in honom i bomull och satsa på nästa, säger Johan Untersteiner.

– Vilket djur. Vilken prestation! Vilken häst ska besegra Cyber Lane när han sitter i ledningen över en tusenmetersbana? Jag tror att han vinner Elitloppet nästa år om han är med. Jag fick Victory Tilly vibbar, sa den fd stjärntränaren och expertkommentatorn Stefan Hultman.

– Vi får se hur det blir. Elitloppet redan kommande år är kanske lite långsökt eftersom Cyber Lane gjort få starter. Kanske är det ett mål 2019, sa Johan.

***

Det blev även favoritseger i Diamantstoet, men inte utan dramatik. 

Peter Untersteiners Kash Brodda var väldigt nära att galoppera efter 300 meter när Peter skulle backa ned i rygg på ledande Stella Newman.

Det var inte långt från att det blev galopp.

– Kash Brodda var så bra som jag trodde och hon var tuffast till slut. Det här är en häst för stoeliten, sa Peter. 

***

Tredje avdelningen blev struligt lopp med mängder av egendomliga situationer. Cab Hornline kom ut från sitt innerspår i första sväng och kördes till ledningen av Per Lennartsson. 

Måldomarnämnden tyckte att Per kom ut på ett felaktigt vis och dömde Lennartsson till böter (2 200 kr) för snäv körning.

– Det var en tight situation men han körde aldrig på mig och jag vet inte om det var ojust, sa den drabbade kusken Örjan Kihlström.

Trots bra fart på tillställningen gick läckre Cab Hornline säkert undan och Lennartsson V75-facit är strålande.

***

Lars Brindeborg har gjort ett kanonjobb med Västerboonthenews.

Efter ett relativt lugnt första varv blev det bekväm seger i Gulddivisionen.

Morgan Wilhelmssons Mack Dragan avslutade omgången med Carl-Johan Jepson.

Insatsen var femstjärnig.  

Segertiden 1.12,6 var bara lite sämre än Cyber Lanes 1.12,1.   

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag