Foto: Lj / FOTO: LARS JAKOBSSON
 Foto: Lj / FOTO: LARS JAKOBSSON

Cruzado dela Noche
inbjuden till Elitloppet

Publicerad

Cruzado Dela Noche tog hem Copenhagen Cup under söndagen.

Och enligt facktidningen Travronden har kretsen kring hästen fått en inbjudan till Elitloppet - och tackat ja.

 – Han har blivit inbjuden och Stefan har tackat ja, säger ägaren Anders Ström till Travronden.

Cruzado dela Noche stod för ett imponerande slutvarv i Copenhagen Cup och avsutade vinande fort – trots ett tufft lopp utanpå ledaren. 

 – Jag har haft ögonen på hästen en längre tid, men efter segern från dödens i Copenhagen Cup var det bara att ta fram den rosa biljetten, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

Uppenbarligen räckte insatsen för att få ett rosa kuvert av Elitloppsgeneralen Markus Myron.

– Det stämmer. Han har blivit inbjuden och Stefan har tackat ja till Myron, säger ägaren Anders Ström till travronden. 

"Jättespännande"

Nu hoppas Unibet-grundaren att få se sin stjärnhäst på startlinjen sista helgen i maj. Det skulle nämligen vara första gången Stall Courant har en lopp i Elitloppet. 

– Stefan är tränare och han får bestämma. Att få en häst som blir inbjuden till Elitloppet, det är inte varje dag. Med tanke på de två loppen han gjort nu på slutet så känns det jättespännande att vara med, säger Anders Ström.

Markus Myron bekräftade kort efter Travrondens artikel att det hela stämmer. 

https://twitter.com/markusmyron/status/864084611193864192

Klara för medverkan är Propulsion, Dante Boko, Spring Erom, franska trion Bold Eagle, Timoko och Up and Quick,  Resolve samt D.D´s Hitman och Elian Web. Svenske Nuncio är dessutom inbjuden, eftersom han tog hem loppet i fjol.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag