Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Claes, 74, vann på historiskt DD-odds

Foto: David Schreiner / ©mittbild.se
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

4989 gånger pengarna. 

Så lyder det nya vinstrekordet på den populära spelformen Dagens Dubbel. 

Geniet bakom spelet: Claes Sunnervik, 74. 

– Jag kunde inte förstå hur det kunde bli så mycket, säger han. 

Onsdagen den tredje oktober 2019 är ett datum som Claes Sunnervik, 74, troligtvis aldrig kommer glömma. 

Tillsammans med sin vän Björn Arvenberg fick han först se Captain Knas, som de båda vännerna äger tillsammans, skrällvinna till 100 gånger pengarna på V86. 

Sedan satte han Dagens Dubbel till det historiska oddset 4989 gånger pengarna, och kunde kvittera ut 249 493 kronor. 

– Vi hade tänkt skita i att spela. Men då fick jag ett mejl från en kompis i Brasilien som sa att vi hade chansen att tjäna pengar om vi spikade Captain Knas och tog alla i nästa. 

”Jag kunde inte förstå det”

Något som Claes Sunnervik först ställde sig tveksam till, i vanliga fall brukar han spela med två hästar i första och två i andra. 

– Men innan jag åkte till Björn tänkte jag: ”Okej då”. Så jag spikade Captain Knas och tog alla i andra. Spelet gick på 600 kronor. Oddset var då 39 gånger pengarna. 

Resten är historia. 

– Med 350 kvar fick hon ledningen och höll undan. Då visade det sig att hästen gav 100 gånger pengarna. Jag vet inte varför det blev en sådan ökning. Det berodde väl på läget och att hästen inte är så välkänd. 

– Sedan lyckades vi jobba bort favoriterna i andra och då tänkte vi att det kanske skulle ge 2000 gånger pengarna. Då stänker det till och ger 5000 gånger. Jag kunde inte förstå hur det kunde bli så mycket. 

”Har inte varit någon duktig spelare”

Så här i efterhand var Captain Knas väldigt underskattad? 

– Lyssnade man på Magnus Träff (hästens tränare) kanske det var en 40-oddsare. Men jag tror att att det faktum att spelarna inte kände till kusken (Sofia Frilén) spelade in. 

Det tidigare Dagens Dubbel-rekordet låg på 4687,75, från Jägersro 2006.  

Nu är rekordet ditt – hur känns det?

– Det är väldigt spännande. Jag har varit i branschen sedan 1972. Då hade jag min första häst i träning hos Stig H Johansson. Man har varit i branschen länge, men jag har inte varit någon duktig spelare. Vi spelar lite på onsdagar och lördagar med mat, kaffe och cigarr. 

Hur högt rankar du gårdagskvällen ur ett travperspektiv?

– Det är det största som hänt mig spelmässigt. Det är något man aldrig får uppleva två gånger. Det var tur att jag fick uppleva det innan jag blev för gammal.