Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Christers besvikelse: Missade jättevinsten

Foto: ANNIKA AF KLERCKER

Christer Eriksson är mannen bakom den näst största V75-vinsten någonsin. 

I lördags var han en hårsmån ifrån att slå till igen. 

– Den som säger att det inte finns tur och otur när man spelar på trav vet inte vad den pratar om, säger han. 

Den 14 januari 2012 stod alla stjärnor rätt på travhimlen för storspelaren Christer Eriksson – som tog hem 56 miljoner kronor på V75. Den näst största vinsten på spelformen genom alla tider. 

I lördags var han nära att slå till igen. 

Endast tre system lyckades med bedriften att pricka in sju rätt under omgången på Åby – och fick därmed dela på de drygt 55 miljoner kronorna som fanns i potten. 

Men det var väldigt nära att det blev ett fjärde. 

”Det var lite surt...” 

Christer Eriksson var rätt ute i sex av sju lopp, och hade plockat med nio hästar i det fjärde V75-loppet. Förstareserv på kupongen: Eclipse Am. Som till slut stod som segrare i loppet. Han vann dessutom med en nos före Ornello, som Christer hade med på sin kupong. 

– Jag tror inte någon haft 4-5 miljoner per andel sedan Tillsammans startade. Men så är det. Det var lite surt, säger han. 

Eftersom sex rätt gav hög utdelning blev det till slut 100 000 kronor i vinst per andel ändå. Där varje andel kostade 2 000 kronor. En vinst som dock hade kunnat bli betydligt mycket större...

– Tur och otur betyder enormt mycket. Den som säger att det inte finns tur och otur när man spelar på trav vet inte vad den pratar om. Det är någon galopp, någon strykning eller någon som tappar en sko, säger Eriksson. 

”Jag har varit rätt iskall” 

Systemet byggde han runt spikar på Cargo Door och Alhambra Mall. Men det var nära att spelet inte ens lämnades in. 

– Vi brukar öppna upp ett större spel på Andelskungen som kostar 2000 per andel när det är jackpot. Men jag har varit rätt iskall. Man är aldrig bättre än sitt senast lagda system. Så jag hade knappt sålt något. Det var tre av tio sålda med tio minuter till spelstopp. Då tänkte jag: Jag skiter i att lämna in. Men så köper en till. Så då tänkte jag: Jag gör väl ett system. 

Den stora besvikelsen till trots försöker Christer att inte gräva ner sig alltför mycket. Det lärde han sig av den legendariske spelaren Nils ”Nisse-Nilox” Lagerström redan på tidigt 2000-tal. 

– Varje gång man reste sig upp på Solvalla och skrek: ”Fan, vilken otur!”, gick Nisse fram till mig och sa: ”Krille, vet du om en sak? Det kommer alltid nya lopp”.