Christer, 38, drog in 3,8 miljoner på V75

Publicerad

Gänget bakom sajten spelvärde fortsätter att göra stor succé.  

I lördags slog de till igen – när Christer Lagerströms V75-spel drog in sammanlagt 3,8 miljoner kronor till andelsköparna. 

En miljonvinst som är långtifrån den första som spelexperterna satt ihop. 

– Man märker verkligen hur genuint glada många är, säger han. 

Gänget bakom sajten spelvärde gör fortsatt succé med sina V75-spel – sedan de startade sina tillsammans-spel har deras experter satt ihop flera system som renderat i storvinster. 

Dessutom gick deras V75-tips med 600 000 kronor plus 2017. 

Så sent som i våras slog en av deras experter, Christer Lagerström, till med en supervinst på 4,3 miljoner kronor. Det var den första av tre gånger som hans lag vunnit mest i Sverige under en enskild helg. 

I lördags slog Christer Lagerström till igen. Han satte ihop ett system som gav en sammanlagd vinst på 3,8 miljoner kronor. Utdelningen? 17 500 kronor per andelsköpare.  

Vad är hemligheten bakom framgångar? 

– Vi jobbar ju med trav dygnet runt... Det finns egentligen inga hemligheter. Självklart behöver du någon form av känsla när det kommer till hårfina beslut. Men i grund och botten handlar det om att kunna så mycket som möjligt. Fuskar man det minsta brukar det visa sig i längden. Man kan klara sig en stund med flyt, men över tid blir det svårt om man inte är fullt påläst. 

"Måste trilla in sådana vinster" 

Framgångar har han även haft på egen hand. Christer Lagerströms spelintresse väcktes i tidig ålder, och han har bland annat livnärt sig som pokerproffs och oddsanalytiker. 

Sakta men säkert tog dock travintresset över – och 2009 vann han bland annat 4,6 miljoner kronor på ett eget V75-spel. 

– Jag har ju vunnit stort tidigare, men det var innan tillsammans-spelen fanns. Det var helt på egen hand. Den vinsten 2009 var självklart tacksam, mycket pengar i dag och ännu mer pengar då... Men jag hade ju också när jag bara levde på spel och inte gjorde något annat, då måste det nästan trilla in sådana vinster för att det ska bli bra i slutändan. Det är mycket pengar ut också. 

Christer Lagerström har frilansat på Spelvärde sedan 2016, för honom var det en ära bara att få chansen. 

– Min uppfattning är att de alltid sökt upp de bästa personerna som finns i landet och arbetar med trav. Det är skönt att ha någon form av inkomst utöver spelandet. 

"Försöker ofta förklara hur jag tänkt" 

Jämfört med när du spelade själv – hur känns det att också vinna åt andra?

– Det kanske är en klyscha att det är roligare att vinna tillsammans. Men det är verkligen det. Man märker verkligen hur genuint glada många är. När jag gjorde andelsspel för butiker tidigare stöter man kanske på personer som inte sköter sig när man förlorar. Men sedan starten här har vi verkligen lyckats dra ihop ett skönt gäng, det är ytterst sällan jag hör något negativt när det går sämre. Jag försöker ofta också förklara hur jag tänkt när jag valt att spika en häst exempelvis. 

Brukar du ha andelar själv i dina spel där? 

– Ja, absolut. Nu är det inte alltid man hinner knipa en andel. Men min mamma är alltid med, så hon ser till att jag alltid finns med på ett hörn. Oftast försöker jag dock knipa minst en andel själv. Det är trots allt så att man lägger ner mycket tid på det. 

Då hade du även en andel i helgen? 

– Ja, men inte som jag köpt själv. De gick åt väldigt snabbt, så jag fick vara med på andelar hos folk som jag känner. 

"Det var den snyggaste" 

På lördagens system spikade Christer jättefavoriten Angle of Attack som vann enkelt, men valde då att gardera både Zenit Brick och Geisha Sund. 

Dessutom satte han femprocentarna Vic de Lux och Zorro Sving, där den förstnämnda är den han är mest nöjd med. 

– Det var den snyggaste, eftersom vi bara hade med tre hästar. Jag insåg att den var kraftigt underspelad, och var faktiskt bara bäst. 

Avslutningsvis vill Christer skicka en hälsning till sina lagkamrater: 

– Ni är fantastiska och ger mig alltid både stöd och energi!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag