Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Chefens drömchans – kommentera Elitloppet

Niklas Winterstein och Filip Hammar
Lennart Ågren, Nikas Winterstein och Fredrik Wikingsson
Foto: Privat

Försäljningschefen Niklas Winterstein fick under söndagen chansen att kommentera Elitloppet tillsammans med Filip och Fredrik. 

Resultatet: Stora hyllningar på sociala medier. 

Nu drömmer han om en framtid som travkommentator – i alla fall på fritiden. 

– Jag stänger inga dörrar. Absolut inte, säger han. 

Det var spelbolaget ATG som i samband med Elitloppshelgen arrangerade en tävling, där tio personer fick chansen att reffa ett lopp, och där den som lyckats bäst fick sätta sig i kommentatorsbåset under Elitloppsfinalen tillsammans med tv-profilerna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. 

Vinnare: Niklas Winterstein, som till vardags jobbar som försäljningschef på Svea Ekonomi. 

Hur var det att kommentera?

– Det var blandade känslor. Det var skrämmande från början. Det går otroligt fort och det var väldigt svårt. Sedan tyckte jag efter en stund att det flöt på och man kom in i loppet både muntligt och på det sättet att man kunde bygga upp en spänning. Att inte börja för hårt och så vidare, säger Niklas Winterstein. 

– Det var svårt och nervöst, men skitkul.  

Hur fungerade kemin mellan dig, Filip och Fredrik? 

– Vi hann träffas någon minut innan vi skulle förbereda oss i hytten. De är fullblodsproffs på det där med att prata och få en själv att känna sig lugn. Kemin passade jättebra. Jag tror faktiskt att de tyckte likadant. Det var verkligen två härliga killar. 

”Jag har ett bra öga – det finns en framtid” 

Redan inför start ställdes Niklas Wintersteins travkunskaper på prov, när han tidigt bedömde chansen som liten att Readly Express skulle komma till start. 

Filip Wikingsson och Filip Hammar var dock inte lika övertygade, men fick till slut vika sig. 

– Det var jätteroligt. Jag har ändå sett några travlopp i mitt liv och deläger dessutom lite hästar. Jag såg inte själv travet innan galoppen, utan såg bara galoppen. Efter det följde jag hästen och såg att aktionen inte höll ihop, plus att hästen faktiskt såg lite halt ut. 

– Sedan sa ja det rakt ut och då fick jag lite mothugg. 

Filip Hammar undrade om du var lite ”trigger happy”? 

– Ja, säger han och skrattar. Det var man nog vid det läget. Men jag har ett bra öga trots allt, det finns en framtid. Det var kul, jätteroligt.

”Jag stänger inga dörrar”

Under och efter loppet hyllades Niklas Wintersteins insats som kommentator på sociala medier. 

Drömmer du om att bli travkommentator? 

– Efter helgen när det här börjat landa la jag ut klippet på min Facebooksida. Sedan har jag även sett alla kommentarer på ATG:s sida. Då förstår jag att folk tycker att jag är duktig på det här. Jag stänger inga dörrar, absolut inte. Om det innebär att man kan reffa på fritiden och att de tycker jag har talang så stänger jag inga dörrar. 

– Jag vill verkligen klargöra att det här var topp 10-upplevelser i mitt liv. 

Nära vän med storhästägaren: ”Otrolig ödmjuk person”

Niklas Winterstein har ett stort travintresse sedan lång tid tillbaka, något som växte rejält när han började jobba på Svea Ekonomi, som ägs av storhästägaren Lennart Ågren. 

– Lennart Ågren är en otrolig ödmjuk och generös person som jag kommit väldigt nära under åren jag jobbat på Svea Ekonomi. Jag hade ett travintresse innan, men det tog verkligen fart när jag träffade Lennart och fick börja åka med på auktioner och följa hans hästar. Det är jäkligt kul att jobba för en person som Lennart, som verkligen vågar satsa, säger han. 

”Det blev toksuccé”

Det sista körsbäret på toppen under söndagen? 

Niklas Winterstein hade köpt in sig i Svea Ekonomis två andelsspel under söndagen, som komponerades av Lennart Ågren och spelprofilen Christer ”Krukan” Eriksson. 

– Jag sa till honom att han (Christer) bara får en chans, och att han måste sätta sju rätt. Då lovade han att antingen sätta den på lördagen eller söndagen. Vilket han gjorde. Så det blev toksuccé. Varje andel på vardera system blev värd runt 20 000 kronor, och en andel kostade 300 kronor, säger han. 

 

LYSSNA NÄR NIKLAS WINTERSTEIN KOMMENTERAR ELITLOPPET:  

https://www.youtube.com/watch?v=TtsBFol3N0I&feature=youtu.be