Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Campo Bahia lekte hem segern i sin comeback

Foto: Mikael Rosenquist / TR Media

Campo Bahia ströks inför uttagningsloppen till Grand Prix d I'UET.

Under lördagen var han tillbaka och vann på V75 – lekande lätt. 

– Hästen är unik – ett muskelberg. Fortsätter han så här kan det bli en riktigt rolig vinter, säger hästens skötare NIck Elving i TV12.

Det var höga förväntningar på Campo Bahia inför comebacken på Jägersro under lördagen.

Och Conrad Lugauers stjärnhäst gjorde ingen besviken. 

Efter en lugn start strydes han mot spets, och med 1000 meter kvar satt han i pikposition.  Då applåderade publiken på Jägersro. 

Sedan var det lekstuga. 

– Han ställde lite krav på sin häst på vägen. Conrad ville inte bara vinna, han ville se hur formen var också, säger Sofia Aronsson. 

Hästen lekte sig till segern, och det var uppenbart att det var en lättnad för hästens skötare, Nick Elving:

– Otroligt jävla skönt! Efter allt strul, så har vi äntligen fått igång honom igen. Det här med derbyt, och han har varit sjuk hit och dit. Det är en riktig lättnad att han är tillbaka igen, säger hästen skötare Nick Elving och fortsätter:

– Hästen är unik – ett muskelberg. Fortsätter han så här kan det bli en riktigt rolig vinter. 

”Oerhört skönt”

Tränaren Conrad Lugauer var nöjd även han.

– Jag har aldrig tränat en häst i närheten, samtidigt som han inte är så superbra hemma i träningen. Han blommar ut när han är ute på banan. Det var oerhört skönt. Man har i stort sett bara någonting att förlora. Att han var så fin var lyckosamt. Man har ju sina egna förväntningar också. 

I TV12-studion öste de lovord över insatsen:

– Det är som att se Usain Bolt springa. Man blir glad när man ser det! säger Mohammed Malla.

Satsar mot Frankrike

Och nu blir det en satsning mot Frankrike, och Vincennes i vinter. 

– Nu fick nog Conrad det besked han ville. Och det känns klart att han siktar dit. Han tappade det lite på upploppet, och han behöver några lopp, säger Sandra Svensson. 

– Vi har sagt om inget kommer emellan så ska han starta 22 december på Vincennes. Resten får vi se helt enkelt. Vi tar det steg för steg. Han var i oerhört bra skick, och kraftfull hela loppet, säger Conrad Lugauer.