Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bröt mot dopingreglerna – stängs av i tre månader

Foto: TR Media / © Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Kanal 75

Solvallatränaren Jevgeni Ivanov har dömts till tre månaders avstängning efter att ha brutit mot dopingreglerna i Estland. 

Anledningen: Tränaren följde inte reglerna vad gäller dopingkontroller. 

Det skriver tidningen Sulkysport.  

– Det blev helt enkelt ett missförstånd, men dopingprov togs på hästen och nu får vi invänta resultatet, säger Jevgeni Ivanov till Sulkysport. 

Det var i samband med att hästen Hypnotist vunnit ett lopp som travtränaren Jevgeni Ivanov, som har Solvalla som hemvist, hamnade i klammeri med rättvisan. 

Enligt Sulkysport följde han inte reglerna vad gäller dopingkontroller på en travbana i Tallinn – och döms nu till tre månaders avstängning. 

– Det är korrekt. En dispyt uppstod mellan mig och en veterinär som inte brukar arbeta på banan och som inte hade någon erfarenhet av hur dopingprovtagningen går till. Det blev helt enkelt ett missförstånd, men dopingprov togs på hästen och nu får vi invänta resultatet, säger Jevgeni Ivanov till tidningen. 

”Det blev en konstig situation” 

Solvallatränaren berättar vidare att han tänker överklaga domen om dopingprovet är negativt, men medger samtidigt att han inte följt dopingkontrollsreglerna i Estland.  

– Jag agerade inte korrekt från min sida, men det blev en konstig situation och det kändes som att det var en konfrontation mot mig personligen. För egen del anser jag att beslutet togs alldeles för hastigt och att de kunde väntat med att ha dömt mig till dopingprovet analyserats, säger han till Sulkysport. 

Jevgeni Ivanov har för tillfället 35 hästar på sin träningslista.