Tomas Brolin Foto: SVEN LINDWALLTomas Brolin Foto: SVEN LINDWALL
Tomas Brolin Foto: SVEN LINDWALL
Tomas Brolin är en stor traventusiast, här tillsammans med Lutfi Kolgjini Foto: / KANAL75Tomas Brolin är en stor traventusiast, här tillsammans med Lutfi Kolgjini Foto: / KANAL75
Tomas Brolin är en stor traventusiast, här tillsammans med Lutfi Kolgjini Foto: / KANAL75

Brolins tuffa val: "Det avgjorde..."

Publicerad

En toppkusk.

Och en formstark fyraåring.

Det är grundstenarna i Tomas Brolins guldstall.

– Han känns klart mer pålitlig som poängplockare, säger Tomas Brolin. 

Klicka på länken och skapa ditt Guldstall i dag.  

Travets fantasy manager-tävling Guldstallet startar på lördag. Fem hästar, en kusk och en tränare kan göra dig till Sveriges bästa stallchef. Fotbollslegendaren och travkännaren Tomas Brolin har gjort sitt val – och satsar hårt när det gäller valet av kusk.

– Jag funderade först på att välja Derbyfavoriten Rajesh Face som min dyraste pjäs, men Björn Goop känns klart mer pålitlig som poängplockare, det avgjorde mitt val, säger Brolin.

"Han kanske kan överraska" 

Johan Untersteiner har tre hästar med under söndagens Derbyfinal. Där framför allt Cyber Lane tippas kunna vara med och utmana favoriten Rajesh Face om segern. Tomas Brolin har dock valt en annan häst från Untersteiners stall inför söndagens storlopp. 

Den formstarke fyraåringen JH Mannerheim blir den förre landslagsspelarens val som fyraåring i stallet. 

– Han kvalade in på bra sätt. Han har många ettor i raden och formkurvan pekar onekligen åt rätt håll. Kanske kan överraska med en seger, säger han. 

Vinn 100 000 och exklusiva travupplevelser – det här kan du vinna! 

"Kan plocka många poäng" 

För att få en lokal touch på stallet satsar Tomas Brolin på kallblodskungen Jan-Olov Persson som tränare. Där han framför allt hoppas på många poäng i Kriterie-etappen. 

– Kul att ha med en tränare från min hembygd. Persson har Kallblodskriteriet och liknande att se fram emot och kan plocka många poäng under hösten.

Läs mer om tävlingen genom att klicka här!  

Brolins Guldstall

Tränare: Jan-Olov Persson

Kusk: Björn Goop

Kallblod: Sort Gull

3-åring: Hazard Boko

4-åring: JH Mannerheim

V75: Nakoda Goj

Elit: Magic Tonight

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag