Tävlingsdag på Rommetravet Foto: / KANAL75
Tävlingsdag på Rommetravet  Foto: / KANAL75

Brand på Rommetravet – en person till sjukhus

Publicerad
Uppdaterad

Under onsdagseftermiddagen började det brinna på Rommetravet i Dalarna, det skriver Dala-Demokraten. 

En person som jobbar på travbanan har skickats till sjukhus. 

– En i personalen fick i sig rök när han försökte släcka branden, säger insatsledaren Anders Nyman till Dalademokraten. 

Under onsdagseftermiddagen gick det ett larm till räddningstjänsten angående en brand på Rommetravet i Dalarna. 

Enligt tidningen Dala-Demokraten ska det ha börjat brinna i VIP-lougen som tillhör restaurangen på anläggningen. 

"Fortfarande rökfyllt i vissa delar" 

Tidningen har varit i kontakt med insatsledaren Anders Nyman på plats, som berättar att en person som jobbar på travbanan har förts till sjukhus. 

– En i personalen fick i sig rök när han försökte släcka branden. Så han är förd till lasarett, säger Nyman, som ännu inte vet hur läget med personen är.  

Nyman berättar dessutom att insatsstyrkan på plats fortfarande jobbar med att få bort den farliga röken från anläggningen. 

– Det var kraftig utveckling i delar av travbyggnaden och det är fortfarande rökfyllt i vissa delar, säger han till Dala-Demokraten. 

Det är ännu oklart vad som orsakat branden, men tidningen har varit i kontakt med personal på plats som berättar att den kan ha startat i en kyl som inte använts på länge. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag