Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Bra för klassen och lämpligt lopp”

Global Above All.
Foto: LJ / TR Media

V64-veckan inleds på Mantorp.

Färske tränaren Anders Eriksson startar två kapabla hästar som kan rama in omgången.

Dagens bästa

4 Opalis (V64-5) har galopperat mycket i vinter men nu har hon skött sig på sistone. Senast var hästen ursäktad i dödens och stoet är betydligt bättre i spets eller med ryggresa.

Dagens chansning

3 Flexible Launcher (V64-3) har inte radat segrar på sistone men han har gått bra i tuffa omgivningar. Senast fullföljde hästen bra från rygg ledaren i klass I-finalen och formen är fin. Här har han god chans att tidigt sitta i ledningen och då får de lite mer meriterande konkurrenterna från tillägg svårt att hämta in 20 meter.

Dagens avslag

1 Bradbee (V64-2) startar med fina förutsättningar men hästen har agerat ojämnt. Han var duktig i årsdebuten men inte lika vass senast och även om han är snabb ut riskerar hästen att bli överflyglad.

Relevanta intervjuer

Anders Eriksson har två chanser i omgången:

5 Jewel River (V64-1) hade känts fin i träningen inför förra starten men tyvärr blev det galopp och därför vill jag ta ut henne snabbt igen. Jag tycker att hästen är bra för klassen och det här loppet såg lämpligt ut. Voltstart ska inte vara några bekymmer, säger Anders Eriksson.

10 Global Above All (V64-6) var okej senast men inte som bäst och han kan bättre. Jag tror att det blev lite långt mellan starterna och nu känns han bättre och lite rappare i träningen. Eftersom han inte är så snabb ut är lång distans en fördel, säger Anders Eriksson.