Foto: Solvallas instagramkontoFoto: Solvallas instagramkonto
 Foto: Solvallas instagramkonto
Foto: equidiaFoto: equidia
 Foto: equidia

Bold Eagle är klar för Elitloppet efter kross

Publicerad

Bold Eagle tog en enkel seger i Criterium de Vitesse.

Hästen segrade på vassa tiden 1.08,9/1609 meter autostart – ett nytt löpningsrekord. 

Efter loppet blev hästen dessutom helt klar för Elitloppet. 

– En Elitloppsseger är egentligen det enda som saknas i hästens enastående karriär, säger Anders Malmrot i ett pressmeddelande. 

Bold Eagle kom till söndagens lopp på Franska rivieran med sex raka andraplatser på kontot.

Men i Criterium de Vitesse var Sebastien Guaratos stjärna bara bäst och vann på nytt löpningsrekord. 

– Hästen såg riktigt bra ut och det här var nog ett steg emot Elitloppet, säger ATG:s expert Jari Åkerfeldt. 

Och mycket riktigt – efter loppet blev hästen formellt inbjuden till Elitloppet – ett lopp kretsen kring hästen tidigare berättat att de satsar mot. 

 – Jag är väldigt nöjd över att hela kretsen runt Bold Eagle vill komma tillbaka till Elitloppet i år igen. Han var det stora utropstecknet i fjol och har alla förutsättningar för att bli det igen. En Elitloppsseger är egentligen det enda som saknas i hästens enastående karriär, säger Anders Malmrot i ett pressmeddelande. 

https://www.instagram.com/p/BgMHWfYn2ZK/

"Wow – är det sant?"

Även i TV12:s Grand Slam 75-sändning var de imponerade av insatsen.

– Wow – är det sant? Han såg riktigt bra ut och ser ut att vara tillbaka på allvar, säger Peter Andersson, expert i TV12. 

För segern belönades kretsen kring hästen med 90 000 euro. 

Guarato tog även hem andrapriset, genom Billie de Montfort. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag