Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Boden bjuder på en klurig omgång

Foto: OLLE SPORRONG

V64-cirkusen landar i kväll i Boden.

Banan i Norrbotten bjuder på en klurig omgång.

Finska tränaren Janita Luttunen startar en duo och hennes tolvåring spikas i epilogen.

DAGENS BÄSTA

6 Regent Zet (V64-6) var med i tuff körning senast och var ursäktad. Näst senast fick han bara stryk av Hail Mary och nu möter tolvåringen passande motstånd. Han har bra chans till spets och slut.

DAGENS CHANSNING

4 Harley K. (V64-4) gör debut på svensk mark och kan behöva lopp i kroppen men hästen är kapabel och har fin chans även om han inte är helt på topp. I oktober i fjol slog han Rome Pays Off på Harrah’s Philadelphia i Chester. Den sistnämnde startar i morgon i finalen i Kungapokalen på Åby.

DAGENS AVSLAG

9 Carmela Frontline (V64-2) har bra form men är sårbar från bakspår över kort distans.

Relevanta intervjuer

Janita Luttunen om 6 Torpa Pål i V64-3:

”Hästen har haft en bra vinter och vi har väntat med att starta till han kan gå med sommarbalans. Allt känns fint och Torpa Pål har jobbat 1.28/2.000 meter inför årsdebuten. Jag ser gärna att han får snällt lopp för att komma i form.”

Janita Luttunen om 6 Regent Zet:

”Det blev fel senast men hästen höll fint och jag var nöjd. Nu är det mycket enklare motstånd och hästen är snabb ut. Jag hoppas på ledningen men kusken bestämmer taktiken. Allt känns bra efter Umeå-starten och det blir inga ändringar.”