Foto: KANAL 75 AB
 Foto: KANAL 75 AB

Blir intressant – han springer ruggigt fort

Publicerad

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Här är JONAS NOREENS första tankar inför V75 på Gävle lördag 19 maj. 

V75-1

Ett lopp över lång distans inleder omgången. 3 It’s Showtime Zaz är bra för den här klassen och gillar distansen. Långt framme felfri. 11 Hobby de L’Iton är bra även han och kan krossa allt. 1 Rigel Face behöver lite tur nu, men styrkan finns ju där…

V75-2

13 Swish Lane är ju riktigt bra men det här läget på Gävles snabba bana är ingen lek. 4 Divine är spännande med lopp i kroppen. När provar man barfotabalans, tro? 2 Milady Amok är vassast barfota runt om och 3 Valborg Marje snabb ut!

V75-3

3 Global Unprotected är ett löfte som Magnus Jakobsson har. Siktar på att komma till ledningen här och då ser det ljust ut. Kan även vinna med andra upplägg. 1 Cargo Door har varit jättebra på slutet och bevakas om det löser sig. 11 Viscount är fin!

V75-4

Ett kallblodslopp som inte ser helt enkelt ut att lösa för en 08:a… Det blir till att plugga i veckan. 10 Skummis har inte bara ett härligt namn, han är bra också. Hinner han ikapp 8 Nordby Fröy om den sköter sig? 6 Nordby Hugin duger också långt.

LÄS MER: Allt du behöver veta inför Elitloppet 2018: Tv-tider • Loppen • Hästarna

V75-5

4 Angle of Attack vann spårlottningen och borde kunna hitta till spets. Håller emot länge sedan på Gävles snabba underlag. 5 baron Gift måste få vinna snart och det är en pålle som måste passas. 8 M.t.Joinville är hemma i Sverige igen!

V75-6

Det här kommer att gå undan när tio hästar jagar en plats i Elitloppet. 3 Twister Bi blir intressant att se efter diverse problem. Är han är bra ordning springer han ruggigt fort, ju. 8 Love Matters är jag svag för men spåret är iskallt. 9 Heavy Sound om toktempo.

V75-7

7 Disco Volante är inte helt att lita på men väldigt bra när han sköter sig. Vann från samma läge senast och kan mycket väl göra det på nytt. 3 Track Angle med några lopp i kroppen är vass och 1 Sugar Daddy har fått kanonspår.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag