Blir första kvinnliga experten i ATG Live

Publicerad

Julia Björklund, 33, gör raketkarriär inom travet.

Nu blir det inhopp i trav-tv – i ATG Live.

– Det känns väldigt spännande, och oerhört roligt, säger Julia Björklund.

Profilen, som under en längre tid medverkat i Expressens V75-podd Systemet, tar nu steget in i rutan och blir även expert i ATG Live.

– Det känns väldigt spännande, och oerhört roligt. Det här forumet är helt nytt för mig, säger Julia Björklund.

"En vi vill satsa på"

Trots att hon än så länge bara gjort en tv-sändning – SportExpressens specialsändning av Systemet inför Elitloppet i fjol – så har nervositeten ännu inte kommit.

– Jag är inte så nervös nu, men jag lär ju bli det desto närmare vi kommer. Men jag ska försöka vara mig själv och har roligt bra. Det jag oroar mig för är tekniken, att sitta med en snäcka, titta i rätt kamera och så vidare, säger Julia Björklund.

Produktionsbolaget Kanal 75, som producerar travet i ATG Live, är även de som ligger bakom travet i TV4.

– Hon är definitivt en vi vill och kommer satsa på. Hon har stor potential, säger Henrik Johnson, redaktionschef på Kanal 75 till Trav365.

"Första kvinnliga experten som..."

Han berättar vidare för tidningen:

– Hon kommer att få en expertroll i ATG Live, som till exempel Fredrik Widman och Åke Olsson har i dag, men hon är vår första kvinnliga spelexpert, som är fokuserad utifrån spelet. Vi har redan Jennifer Tillman, Sandra Svensson och Sofia Aronsson, men de kommer från sporten ursprungligen. Det behövs fler tjejer och det är jättekul.

Men något snack om TV4-sändningarna har det inte varit – än.

– De har inte sagt någonting om det, och jag själv är ett ATG Live-fan. Så jag tycker att det här är så himla roligt. Det känns helt perfekt just nu, säger Julia Björklund.

– Men jag skulle inte tacka nej... fortsätter hon.

Tror du att du kommer att gilla uppmärksamheten?

– Det är inte uppmärksamheten jag är ute efter. Det är att få prata om trav i ATG Live, som jag gillar väldigt mycket. Sen tror jag att jag kommer att gilla live-momentet väldigt mycket – med information som sprutar in från alla håll.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Skapa ditt eget travstall och tävla med sportens två- och fyrbenta stjärnor.
Gå med i Guldstallet i dag!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag