Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Blir det ledningen kommer vi köra där”

Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media

Breeders’ Crown-tävlingar på Solänget denna kväll betyder att vi får spela på en mängd yngre förmågor med framtiden för sig.

Men tänk på att vinna inte är det viktigaste i dessa lopp, en plats bland de sex främsta räcker för att gå vidare.

Dagens bästa

3 Fifty Cent Piece (V64-3, lopp 6) har varit ett utropstecken hos Robert Bergh och lagt beslag på två storloppssegrar under säsongen. Hon har visat sig vara svårslagen felfri och borde ha bra chans trots att hon möter ett par formstarka motståndare som exempelvis Hoboken Am och Sayonara. Läget talar dock starkt för att Robert Bergh ordnar en favoritseger.

Dagens chansning

Hon har ingen vinst på nio starter ännu så länge. Men Anders Erikssons 2 Global Courtesy (V64-2, lopp 5) kommer dock att vinna lopp snart, var så säkra. Hon visade full form i ett Oakskval som snöplig trea senast och från ett andraspår bakom bilen känns hon farlig denna gång. Global Courtesy är tveklöst min idé i ett öppet lopp!

Relevanta intervjun

Oskar J Andersson om 7 Readly Lavec (V64-6, DD-2):

Han gjorde en fin insats i Derbyt, men det blev helt enkelt för tufft och svårt med tanke på läget. Vi laddar framåt och kommer vi till ledningen så vill vi köra där. Troligen skor nu.