Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Blev inte det sömnpiller som många trodde inför

Diamanten eller Makethemark var frågan på förhand.

Men när två träter, heter det ju.

Svaret blev i stället skrällen Dreammoko.

Veckans gulddivision, Silverörnen, var en duell mellan två hästar på papperet. Stig H Johanssons Diamanten mot Petri Salmelas Makethemark.

Båda dessa var i allra högsta grad med i avgörandet, men det var en tredje häst som drog det längsta strået. Timoko-sonen Dreammoko serverades ett bra lopp av vikarierande Peter Ingves – och tackade för det genom att spurtvinna.

Tittade man på ATG:s kanske mest populära tipsprogram ”Björnkollen” fick man höra att: ”Dreammoko med skor är som att köra utan motor”. Jag har fått en del mejl från arga spelare angående detta. Ibland blir det fel, men den här gången blev det väl olyckligt. Men vad är det Björn brukar säga? Trav är trav...

Det var ett händelserikt lopp och inte det sömnpiller (med Diamanten i spets och Makethemark utvändigt i låg fart) som många trodde. Diamanten tog planenligt spets men det kördes friskt på flera håll med Muscle Hustle i dödens och Zenit Brick till attack ute i tredjespår. Vid varvspassering var det tre hästar i bredd.

På sista långsidan kom Makethemark med en våldsam speed i fjärdespår och var snabbt framme utvändigt om ledaren. Han hade greppet redan 400 kvar men fick alltså snöpligt ge sig till slut.

Ändå en mycket bra insats på nytt. Salmelas kanon visade prov på fin inställning då han faktiskt var nära galopp ett par gånger.

Noterbart är att både ettan och tvåan i loppet gick från barfota runt om – till skor på samtliga hovar.

***

Hästar som i starten före provat på Derbykval ska man alltid passa. Det är sedan gammalt. Tränarna vässar lite extra till försöken så att formen i starten efter (förhoppningsvis i finalen då) ska vara helt, helt på topp.

Svante Båths Esprit Sisu slutade trea i sitt uttagningslopp till Derbyt, räckte inte helt men gjorde det ändå bra.

En viss Who’s Who vann just det loppet.

Nu var Esprit Sisu ute i Klass I på V75 och det var mer lämplig omgivning.

Ulf Ohlsson var alert direkt från start och via ett offensivt upplägg satt ekipaget i spets 1 900 meter från mål. Trots ett tufft inledningsvarv gled fyraåringen sedan undan säkert. Fortsättning följer.

***

Ulf Ohlsson vinner massor av lopp och firade rejäla framgångar på Solänget.

Via en blixtrande start från det yttre springspåret med Roheryn blev det tät. Och därefter var det slut.

Ohlsson tog totalt en V75-trippel då han även satte dit Disco Volante. Även här var segerreceptet spets runt om.

Men inte utan dramatik. Hästen provades för dagen barfota runt om och i sista sväng var det nära galopp, men när det var avklarat sprintade han undan lätt.

Disco Volante kan vara en häst för Elitloppet. Men eftersom han inte trivs som bäst i värmen får Stefan Melander hoppas på en kylig maj månad…

***

Det har varit gott om extra V75-omgångar på slutet. Och så är fallet även under söndagen då det är V75 i Norge i samband med deras ”klasselöpsdag”. Själv har jag lagt ner exakt noll sekunder på omgången och kommer inte att bidra med en endaste krona. 

Om man som jag jobbar med detta och ändå känner att det börjar bli lite väl många omgångar, hur resonerar då en ”vanlig” spelare? Jag tror nog att det tål att tänkas på, ATG.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!