Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Bland de fem bästa hästarna jag sett här”

Foto: LJ / TR Media

En hel travvärld sörjer världsstjärnan Aubrion du Gers plötsliga bortgång. 

En av dem är den svenske travprofilen Anders Lindqvist, som är bosatt i Frankrike.

– Han är kanske bland de fem bästa hästarna jag sett här, säger han. 

Det var franska Paris-Turf som under tisdagen kunde berätta att den franske superstjärnan Aubrion du Gers avlidit i en träningsolycka, där även miljonären Cyrano du Pont strök med. 

En person som har följt hästens karriär är Anders Lindqvist, som verkar som travtränare i Frankrike. 

Han menar att hästen, som under karriären tjänat in över 25 miljoner kronor, är en av de vassaste han sett på en travbana. 

– Han är kanske bland de fem bästa hästarna jag sett här. Det är en fantastisk häst. Många anser att han hade vunnit Prix d’Amerique om han hade fått starta där. Nu vann han inte Elitloppet, men han var utan tvekan bra – trots att han inte hade bästa dagen, säger Anders Lindqvist. 

”Det är väldigt tråkigt”

Enligt Lindqvist hade Aubrion du Gers, som slutade tvåa i Elitloppet i maj, troligtvis återvänt till Sverige fler gånger under karriärens sista år. 

– Det är väldigt tråkigt för svensk och nordisk travsport, för troligtvis hade den här hästen tävlat i Sverige. De enda som kan tycka det här är bra är de konkurrenter som han hade kört ifrån i Sverige. Det är en fruktansvärt bra häst.

Även travälskarna i USA hade troligtvis fått chansen att se travstjärnan, om man ska tro Anders Lindqvist. 

– Jean-Michel Bazire (tränare) hade en dröm om att den skulle starta på Yonkers i år. Han har varit väldigt försiktig med resandet, men de två sista åren nu var planen att turnera mer med honom, säger han.