Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Björklunds miljondrag – inför jackpotomgången

Foto: David Schreiner / ©mittbild.se
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Det är jackpot på V86 med 14 miljoner i åttarättspotten när Bergsåker agerar saxbana med Solvalla i kväll. 

Julia Björklund har som vanligt djupdykt i onsdagens omgång.

– De bästa spikarna startar på Bergsåker, säger experten.

Kvällens stora favorit, Ängsborken, ströks under onsdagsmorgonen. Hur tycker du att det påverkar kallblodsloppet i V86-5?

– Jag trodde redan innan strykningen på 6 Tangen Haap som brukar leverera direkt i årsdebuten. Kommer att laddas från start och sitter troligen i ledningen tidigt. Därifrån ska han slås. Men loppet är riktigt fint och öppet och här kan de flesta vinna. Synd på strykningen av favoriten rent spelmässigt då det inte kommer att rensa lika bra i det här loppet nu.

Vilka hästar tror du mest på i omgången?

- 2 Ready Lane har bra chans att leda runt om i V86-7. Och V75-hästen 9 Reverend Wine åker man upp till Bergsåker med för att vinna. Tror att han bara är starkast till slut i inledningen. Kommer nog inte heller att bli så stor favorit då Berghs häst på startvolten, 1 Dollar Hornline, troligen kommer att haussas under kvällen.

Var någonstans har utdelningen chans att höjas?

- Passa 3 Mr Southwind i avslutningen. Han har till skillnad från flera av motbuden redan fått ett lopp i kroppen och borde gå framåt till den här starten. Läget är perfekt och det låter allmänt uppåt kring hästen.

ANNONS: Spela V86 med Julia Björklund

ANNONS: Julia Björklund V86, 500 kr 

ANNONS: Julia Chans V86, 160 kr