Foto: / KANAL75
 Foto: / KANAL75

Bilolycka på travbanan – misstänker rattfylleri

Publicerad

Under tisdagsmorgonen upptäcktes en krockad bil inne på Umåkers Stallbacke.  

Nu misstänks en förare för rattfylleri. 

– Jag har varit i den här världen i många år. Det här är en ovanlig situation, säger travbanans vd Robert Karlsson till Västerbottens-Kuriren.  

Det var under tisdagsmorgonen som det larmades om en krock inne på Umåkers Travbana, det skriver Västerbottens-Kuriren. 

Personen i bilen hade krockat med en blomlåda – och misstänks nu för rattfylleri. 

Det var en person som jobbade på anläggningen som larmade ambulans och räddningstjänst. 

"Föraren klagade på smärtor" 

– Under dagen får vi ta reda på mer vad som ligger bakom olyckan. Det blir många steg nu efteråt där vi får göra en egen utredning om varför det har hänt. Det är olustigt, säger Umåkers vd Robert Karlsson till Västerbottens-Kuriren. 

Förare i bilen satt fastklämd, och fick klippas ur bilen. 

Till Travronden säger Robert Karlsson att det ännu är oklart hur allvarliga skadorna på personen är. 

– Det är förstås väldigt svårt att veta, föraren klagade på smärtor i ryggen men det ska inte handla om livshotande skador, säger han. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


2

3

Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag