Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Stjärnan missar nu Elitloppet

Marcus Melander ställer in planerna om Elitloppet för sin stjärna Gimpanzee.

– Det är klart att det är synd, jag tror att han hävdat sig redan som fyraåring.

I USA körs nästan inga travtävlingar just nu på grund av pågående corona-pandemin.

– Guvernören har sagt att från 16 mars och 30 dagar framåt blir det inga tävlingar och sedan ska de väl utvärdera, berättar Marcus Melander i söndagens Grand Slam 75 i TV12.

Det betyder även att Marcus Melander inte kommer till sin gamla hemmabana Solvalla och Elitloppet sista helgen i maj med Gimpanzee.

– Det är nog ganska uteslutet som det ser ut just nu tyvärr. Det kommer inte gå att förbereda han, det är klart att vi kommer kunna träna han och så här hemma, men vi vet inte när loppen körs i gång och han måste få ett visst antal lopp som vi har planerat han skulle få inför ett eventuellt elitlopp. Det kommer nog bli svårt med det i år, tyvärr.

– Vi hade tycket det varit kul att vara med i Eliloppet och hade siktat mot det, men nu är det som det är i världen och vi har mycket fina lopp i USA för Gimpanzee, eftersom han bara är fyra år har vi väldigt fina lopp här. Han kommer nog ha tillräckligt med lopp att starta i. Men det är klart att det var synd. Jag tror att han hävdat sig redan som fyraåring, säger Marcus Melander. 

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75