Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Stjärnan står över storloppen

Foto: LARS JAKOBSSON / TR Media

Det blev för mycket med både avelsarbete och tävling. 

Nu väntar en längre paus för Conrad Lugauers stjärna Campo Bahia. 

– Det blev för tufft för honom efter avelssäsongen, säger Lugauer till Travronden. 

Campo Bahias insatser under sommaren har inte motsvarat de högt ställda förväntningarna. 

Efter att ha debuterat som avelshingst under vintern har hästen inte kommit upp i samma skyhöga som tidigare under sommarens lopp – och nu medger tränaren Conrad Lugauer att det blivit för mycket för hästen. 

– Det blev för tufft för honom efter avelssäsongen. Han behövde mer tid på sig att vila efter det och det tog för hårt helt enkelt. Jag måste ta på mig det, jag är orutinerad när det kommer till avelshingstar. Nu har jag förstått att det inte går att träna och avla samtidigt. Och Campo är alldeles för bra för att tävla otränad. Då kan han inte använda sin kropp riktigt, säger tränaren till Travronden. 

Kan siktas mot Frankrike i vinter

Det blir alltså ingen start i varken Jubileumspokalen eller Breeders Crown. Lugauer berättar för Travronden att hästen i stället kan siktas mot vintermeetinget i Frankrike. 

– Nu ska vi vända något negativt till något positivt i stället. Eftersom det bara ska vara fryst sperma kan han lika gärna jobba med aveln nu. Då slipper vi göra ett avbrott under vintern och i stället förbereda Campo som vi vill inför 2021 utan att det kommer något avbrott för avelsarbete, säger Conrad Lugauer till facktidningen.