Foto: FOTO: LARS JAKOBSSON / KANAL75
 Foto: FOTO: LARS JAKOBSSON / KANAL75

Beskedet: Redéns stjärna står över Prix de Belgique

Publicerad

Propulsion är en av favoriterna inför Prix d'Amerique den sista helgen i januari. 

Någon start i genrepet, Prix de Belgique, blir det dock inte för hästen. 

Det bekräftar Daniel Redén själv på sitt Twitter-konto. 

"Jag känner att han redan är där jag vill ha honom", skriver tränaren. 

På söndag körs det sista kvalloppet inför Prix d'Amerique den 28 januari – där tre PdA-platser står på spel. 

En av hästarna som var anmälda var Daniel Redéns stjärna Propulsion. 

Nu skriver tränaren själv att han avstår start, då han känner att Propulsion inte är i behov av ett sista genrep innan storloppet. 

"Behöver inget mer formhöjande lopp" 

"Det blir ingen start för Propulsion på söndag, det är inga problem med honom, jag känner att han redan är där jag vill ha honom, behöver inget mer formhöjande lopp. Nästa start blir alltså PdA", skriver han. 

Startlistan blir definitiv vid lunchtid på torsdag – och i skrivande stund är 24 hästar anmälda till loppet. 

Däribland Timo Nurmos stjärna Readly Express och den regerande mästaren Bold Eagle. 

Loppet körs över 2850 meter och förutom tre Prix d'Amerique-platser delas även en prissumma på 120 000 kronor ut till vinnaren. 

 

https://twitter.com/StallZet/status/951016380941336576

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag